Laos kondigt volledige heropening van het land aan, Thais-Lao grenscontroleposten worden heropend, met ingang van maandag

FOTO: Siamrath

Laos -

Laos heeft de heropening van het land aangekondigd voor volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen zonder verplichte testvereisten, met ingang van maandag 9 mei.

Think Laotiaanse tijd, zijn de nieuwe maatregelen ingesteld nadat het aantal Covid-19-gevallen in het land aanzienlijk was afgenomen. Daarom hebben de National Taskforce for Covid-19 Prevention and Control en de regering van Laos gezamenlijk de toetredingsversoepeling aangekondigd, die morgen van kracht wordt, waaronder de volgende:

Volledig gevaccineerde buitenlanders of Laotiaanse burgers met een vaccinatiecertificaat mogen Laos binnenkomen zonder enige gezondheidsscreening of testen op Covid-19 bij aankomst over land, door de lucht of over het water.

Niet-gevaccineerde aankomsten, inclusief Laotiaanse staatsburgers, buitenlanders en inwoners van Laos van 12 jaar en ouder, moeten niet meer dan 48 uur voor vertrek zelf een ATK-test uitvoeren en de negatieve resultaten bij aankomst aan de autoriteiten presenteren.

Buitenlanders die besmet bleken te zijn met Covid-19 tijdens hun reis in Laos, zijn verantwoordelijk voor hun eigen kosten van medische behandelingen.

Afgezien van de aankomstmaatregelen, heeft de Laotiaanse regering ook de heropening aangekondigd van uitgaansgelegenheden en karaokelounges in het hele land onder de strikte preventieve maatregelen voor Covid-19 Coronavirus.

De heropening resulteert ook in de heropening van de Thais-Lao grenscontroleposten in de noordoostelijke provincies, die ook morgen van kracht zal zijn. Zowel Thaise als Laotiaanse reizigers mogen naar een ander land reizen, maar ze moeten doorgaan met de verplichte invoerregistratie via 'Thailand Pass' zodra ze reizen/terugkeren naar het Koninkrijk Thailand. Mensen die vanuit Laos binnenkomen en geen Thaise staatsburger zijn (of geen werkvergunning/sociale zekerheid hebben), moeten ook een Covid-19-verzekering hebben met een dekking van ten minste 10,000 USD.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News. Nop, geboren en getogen in Bangkok, vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.