Thai Meteorological Department waarschuwt voor meer zomerstormen in boven-Thailand

Bangkok -

De Thaise Meteorologische Afdeling heeft op 2 mei opnieuw een weerswaarschuwing afgegeven voor zomerstormen in het noorden van Thailand.

Volgens de aankondiging zal naar verwachting vandaag een matig hogedruksysteem vanuit China boven Boven-Vietnam het noordoosten van Thailand en de Zuid-Chinese Zee bestrijken. Ondertussen wordt verwacht dat de bovenste delen van Thailand te maken zullen krijgen met warm weer.

Op 1 mei - de 2e, wordt voorspeld dat de zuidelijke en zuidoostelijke wind met de vochtigheid zomerstormen zullen veroorzaken over het noorden, het noordoosten, het centrum, inclusief Bangkok en zijn omgeving, en de oostelijke regio's. In sommige gebieden zijn ook onweersbuien, windstoten en blikseminslagen mogelijk.

De getroffen gebieden zijn als volgt:

FOTO: Naewna

2 mei 2022

noorden: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Uttaradit, Sukhothai, Phitsanulok, Phichit, Phetchabun, Kamphaeng Phet en Tak.

Noordoosten: Nakhon Ratchasima, Maha Sarakham, Roi Et, Amnat Charoen, Buriram, Surin, Sisaket en Ubon Ratchathani.

centraal: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Suphan Buri, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Nakhon Pathom, Samut Songkhram, Samut Sakhon, Kanchanaburi, Ratchaburi en Bangkok en omgeving.

oosten: Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chantaburi en Trat.

Het ministerie waarschuwde het publiek ook om op te passen voor zware omstandigheden en om buitenplaatsen, grote bomen en onbeveiligde reclameborden weg te houden. Alle transporten moeten tijdens de zomerstormen voorzichtiger zijn. Boeren moeten gewasschade voorkomen en op de hoogte blijven van de weersupdates.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News. Nop, geboren en getogen in Bangkok, vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.