Big Mountain Music Festival 2020 gaat door op zijn laatste dag, na de overheersende goedkeuring van de minister van Volksgezondheid van de gouverneur van Korat

FOTO: Big Mountain Music Festival

Nakhon Ratchasima -

Het Big Mountain Music Festival 2020 in Nakhon Ratchasima werd goedgekeurd om door te gaan voor zijn laatste dag tot vanavond, zei minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul vanmiddag, 13 december, kort nadat het bevel tot sluiting werd gegeven door de gouverneur van Nakhon Ratchasima vanwege de angst voor het coronavirus.

Het grootste muziekevenement van het jaar in het Pak Chong-district zou op de tweede dag zijn geannuleerd op bevel van de gouverneur van Nakhon Ratchasima, Wichien Chantharanothai, vroeg op de dag.

Volgens de gouverneur beperkte het evenement het aantal deelnemers niet, waarvan velen van hen naar verluidt geen gezichtsmaskers droegen tijdens hun deelname, wat mogelijke congestie van het Covid-19-coronavirus veroorzaakte.

FOTO: Anutin Charnvirakul

Er ontstond meer angst omdat er ook een gerucht de ronde ging dat een vrouwelijke concertganger die vanuit Chiang Mai reisde met een openbaar busje met 7 van haar vrienden om deel te nemen aan het muziekevenement, besmet was met Covid-19 omdat ze naar verluidt leed aan koorts en constant hijgen tijdens het evenement voordat hij werd overgebracht naar het Nakorn Ratchasima-ziekenhuis.

Dr. Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van het Department of Disease Control (DDC), heeft het publiek echter gerustgesteld door aan te kondigen dat de vrouw leed aan spierzwakte en negatief testte op het nieuwe coronavirus, samen met haar 7 vrienden.

Uren na de aankondiging van de gouverneur plaatste de minister van Volksgezondheid een online bericht op zijn Facebook-account, waarbij hij het bevel negeerde en verklaarde dat Big Mountain Music Festival 2020 op zondag zal doorgaan, maar de organisatoren worden gewaarschuwd om de sociale afstandsmaatregelen en alle gezondheidsvoorschriften van het ministerie.

FOTO: Big Mountain Music Festival

Hij zei: “Het team van artsen van de Provinciale Volksgezondheid merkte op dat de meeste aanwezigen een masker op hadden, maar een paar niet. Ze slaagden er echter allemaal niet in om de maatregelen voor sociale afstand te nemen, omdat er op elk podium een ​​enorme menigte was. ”

“Het ministerie van Volksgezondheid heeft de situatie aan de gouverneur van Nakhon Ratchasima en het Provinciaal Comité voor Overdraagbare Ziekten meegedeeld en heeft bevolen oplossingen voor te stellen voor de problemen die tijdens het evenement werden gevonden.”

"Het ministerie van Volksgezondheid had geen beleid om activiteiten te verbieden, maar de organisatoren moeten de volksgezondheidsmaatregelen naleven in het belang van het publiek", concludeerde hij.

Vanaf deze avond plaatsten de organisatoren van Big Mountain onlangs een online verklaring waarin ze de concertgangers om medewerking vroegen om voor hun eigen bestwil geen eten en drinken mee te nemen naar het podium om van de muziek en hun eigen veiligheid te genieten.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier!

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, praten, Flipboard or Tumblr

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

Wilt u bij ons adverteren of informeren over het promoten van uw bedrijf, evenement, liefdadigheidsinstelling of lokale sport, enz.? E-mail ons op Verkoop@ThePattayaNews.com

Heeft u een algemene nieuwstip, persbericht, vraag, opmerking, etc? Wij zijn niet geïnteresseerd in SEO-voorstellen. Mail ons op Pattayanewseditor@gmail.com

Verzending
user review
0 (0 stemmen)
Abonneren
Nee Meechukhun
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.