De paus zal in november officieel Thailand bezoeken

Paus Franciscus is van plan een zes jaar oude belofte waar te maken om Thailand te bezoeken, zo maakte de kerk vrijdagmiddag met veel tamtam bekend.

In een aankondiging van de reizen van de paus naar Azië kondigde de Heilige Stoel aan dat Franciscus eind november de Thaise hoofdstad voor drie dagen zal bezoeken. Het komt zes jaar nadat de Thaise regering bekendmaakte dat hij tijdens haar bezoek aan het Vaticaan een uitnodiging van de toenmalige premier Yingluck Shinawatra had aanvaard.

Francis, 82, zal twee missen in Bangkok voorzitten. Volgens Monseigneur Andrew Vissanu Thanya-anan, adjunct-secretaris van de Katholieke Bisschoppenconferentie van Thailand, zal het eerste massaritueel alleen beperkt zijn tot christenen, terwijl het de tweede keer open zal zijn voor het publiek, met de nadruk op het aantrekken van jongeren.

‘Iedereen is welkom,’ zei Andrew.

Pattaya staat niet op de lijst van plaatsen die de paus op dit moment wil bezoeken.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/