De Thaise accijnsafdeling kondigt aan dat de belastingen op suikerhoudende dranken per 1 oktober worden verdubbeld.

De Belastingdienst heeft aangekondigd dat de accijnzen op suikerhoudende dranken per 1 oktober 2019 worden verdubbeld.

Het wordt ook elke twee jaar verdubbeld. Volgens de Thaise regering is deze belastingmaatregel niet bedoeld voor de inkomsten van de regering, maar om het consumentengedrag te veranderen en de kosten voor de volksgezondheid te verlagen, aangezien het grote publiek momenteel gemiddeld twee tot drie keer meer suiker consumeert dan de door de WHO aanbevolen toegestane hoeveelheid, chronische ziekten zoals diabetes, hypertensie en hartziekten veroorzaken.

Voor degenen die genieten van hun frisdrank en met suiker gevulde drankjes, kan het in de nabije toekomst uw portemonnee wat meer raken.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/