Amcham-conferentierapport in Pattaya over vooruitzichten voor hotels en hotel- / toerismemarkt - veel beter dan verwacht

https://www.amchamthailand.com/2019/09/06/hotels-and-hotel-residences-market-outlook-for-greater-pattaya/

De Amerikaanse Kamer van Koophandel in Thailand hield onlangs een conferentie in Pattaya over de hotelindustrie, de huidige markt en de toekomst van de hotelindustrie in Pattaya.

Deze grafiek meet high-end hotels in het gebied en de bezettingsgraad versus de rest van het land.

Ondanks wat sommige zelfverklaarde onheilspellende internetexperts online zeggen, wat een thema van de conferentie leek te zijn, schetsen de cijfers en statistieken een significant ander beeld. De volledige presentaties en gegevens zijn te zien in de bovenstaande link.

Met de komst van de Eastern Economic Corridor en vele projecten die ze in detail hebben behandeld, ziet de toekomst van het hotel er ook rooskleurig uit.

Enkele algemene afhaalrestaurants….

Pattaya krijgt maar liefst 13 miljoen bezoekers per jaar. Dit aantal was aanzienlijk hoger dan wat de recente MasterCard-index rapporteerde, maar is gebaseerd op wat zij het grotere Pattaya-gebied noemen, dat de omliggende regio omvat. Het omvat ook binnenlands toerisme.

Het is niet verwonderlijk dat het grootste deel van de hotelbezoekers tegenwoordig Chinees en Indiaas is. Het binnenlands toerisme wordt ook sterker. Europese bezoekers en Amerikaanse bezoekers zijn laag.

Het totale aandeel groeit sterk. Merkhotels groeien aanzienlijk ten opzichte van kleine pensions, vooral met de huidige beperkingen en repressies die zijn ontworpen om de wet rond hotels te versterken, zoals de hotelwet.

Het volgende is een verslag van Kim Waddoup die het evenement bijwoonde. We raden u ten zeerste aan om enkele van de gepresenteerde dia's en informatie te bekijken om een ​​echt idee te krijgen van wat er in de omgeving en de hotel- en toeristenmarkt gebeurt. De projecten die voor de komende jaren in de EEG worden besproken, zijn vrij groot.

AmCham Hotel Conference: hotels en hotelresidenties: marktvooruitzichten voor groter Pattaya

AmCham, de Amerikaanse Kamer van Koophandel organiseerde op 5 september een professionele conferentie in de gunstige omgeving van de Holiday Inn-balzaal. Onder de titel "Hotel and Hotel Residences Market Outlook for Greater Pattaya" trok het geconcentreerde middagevenement de crème de la crème van de grotere Pattaya Hospitality-industrie om te luisteren naar de zorgvuldig geselecteerde sprekers die zeer relevante informatie en gegevens behandelden over hoe Pattaya echt presteert met vergelijkingen met andere resorts, zowel in Thailand als in het buitenland.

In zijn openingstoespraak opende de ontembare Bill Barnett van C9 Hotel Networks de procedure door te stellen dat Pattaya 13 miljoen aankomsten per jaar bereikt. Dit wedijvert met de totale toeristenaankomsten voor sommige landen, laat staan ​​voor enkele resorts. Niet alles is kommer en kwel voor Pattaya, aangezien de meeste gepresenteerde gegevens zich concentreerden op de bottom line. Hotels en residenties moeten een fijn saldo van overnachtingen begroten en berekenen op basis van inkomsten, de zogenaamde RevPAR (inkomsten per beschikbare kamer),

In de toeristenindustrie zijn er particuliere bedrijven die gegevens verzamelen die door individuele hotels aan hen worden verstrekt. Dit zijn meestal de merk- of ketenhotels die allemaal een solide bedrijfsstructuur hebben van gedetailleerde rapportage, correcte feiten en realtime gegevens. Deze gegevens worden ingevoerd in databanken die deze organisaties in staat stellen nauwkeurige en gedetailleerde informatie samen te stellen die specifiek betrekking heeft op de hotellerie/horeca. Ze stellen deze bedrijven ook in staat om een ​​nauwkeurige dwarsdoorsnede te geven van de gezondheid (bottom line) van de markt. Lagere aankomsten, maar met kamers die tegen een hogere prijs worden verkocht, zijn bijvoorbeeld goed voor hotels, terwijl resorts een daling van het aantal aankomsten laten zien.

De meest relevante aanwijzingen in de hoofdtoespraak van Fenady Uriate, Business Development Manager van STR gaven de volgende trends aan op basis van aangeleverde gegevens: -

  • Het aantal 'branded' hotels groeit in Pattaya, nu 39%
  • Het aanbod is met 1.6% gestegen, maar de vraag met 2%
  • De bezettingsgraad is met 0.3% gedaald, ADR (gemiddeld dagtarief) met 3.3%, dus RevPAR met 3.6% gedaald
  • Seizoensanalyse toont hoogste bezettingsgraad in het weekend, vooral zaterdagnacht
  • Terwijl ADR op weekdagen heeft geleden, is de prijs in het weekend stevig gebleven

Vraag/aanbod en omzet zijn de sleutelwoorden voor de horeca en hoewel experts op het gebied van bierkrukjes misschien zien dat het lijkt alsof er minder gasten naar Pattaya komen, is de hotelbusiness behoorlijk optimistisch. Er zijn momenteel echter nog 5,500 kamers in aanbouw in de omgeving van Pattaya. In 41 wordt 2020% van deze nieuwe capaciteit geopend.

Naast statistische hotelgegevens was er een interessante presentatie van Puchong Kometsopha van de WHA Group, waarin de enorme infrastructuurinvesteringen die momenteel in de EEG plaatsvinden, worden belicht. Er zijn momenteel veel megaprojecten in aanbouw en nog veel meer in de vergevorderde planningsfase. Deze zullen en hebben nu al invloed op de bezetting van regionale hotels. Soms zien we misschien alleen onze eigen kijk op Pattaya, maar het overzicht is enorm en de ontwikkeling zal meer zaken naar onze hotels brengen.

Na de presentaties en interessante paneldiscussies ging de meerderheid van de aanwezigen naar de Havana Bar waar extreme zakelijke rivalen gezellig konden praten over zowel zakelijke als natuurlijk andere belangrijke zaken!

De presentaties van het evenement zijn volledig te zien op de AmCham Thailand-website https://www.amchamthailand.com/2019/09/06/hotels-and-hotel-residences-market-outlook-for-greater-pattaya/

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/