Buitenlandse Joint Chambers of Commerce Chief in Thailand roept op tot TM 30 Immigration Review

In een interview met de Bangkok Post afgelopen weekend heeft Stanley Kang, de chef van de buitenlandse gezamenlijke kamers van koophandel, de regering opgeroepen om de controversiële TM 30-regels en -voorschriften te herzien.

De TM 30, waarbij een verhuurder elke keer dat iemand bij hen overnacht die een buitenlander is, een aanvraag indient, evenals de buitenlander die een soortgelijk formulier indient bij terugkeer naar zijn normale adres, en moet worden ingediend wanneer men zijn geregistreerde adres meer dan 24 uur verlaat , zelfs voor reizen door het land, heeft al maanden veel expats op de been.

De TM30 is sinds 1979 de wet, maar wordt pas sinds maart van dit jaar gehandhaafd, wat voor velen tot verwarring en boetes heeft geleid.

In het interview stelt de heer Kang dat hij gelooft dat de wet het imago van Thailand schaadt en dat hij vindt dat er gewerkt moet worden, waarbij uitzonderingen worden gemaakt voor mensen met een pensioen- of zakenvisum en voor buitenlandse studenten die al een groot aantal papierwerk en processen om te voltooien, evenals een check-in van 90 dagen, alleen om in het land te blijven.

Hij verklaarde dat alleen Thailand het volgsysteem nodig heeft en veel zakenlieden, vooral Japanners, hebben hun bezorgdheid geuit over de regel en hebben naar voren gebracht dat Vietnam en andere nabijgelegen landen vrijheid van reizen toestaan.

De heer Kang zei dat veel verhuurders en pensions nu geen buitenlanders-borden plaatsen en dat veel buitenlanders die door het land zouden reizen en meer geld zouden uitgeven, nu blijven zitten, bang dat ze in de problemen komen of niet willen omgaan met het proces van het formulier .

Het volledige interview vind je hieronder. De heer Kang gaf toe dat hij op dit moment niet rechtstreeks een ontmoeting heeft gehad met de regering en ministers, maar vanwege de toenemende druk van internationale zakenmensen en expats is hij naar voren gekomen met een openbare verklaring, waarbij hij zich aansluit bij die van vele andere invloedrijke en gezagsgetrouwe expats die zeggen dat de regelgeving veranderd hoeven te worden.

https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1745794/kang-calls-for-tm30-immigration-review

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/