Begin volgend jaar wordt alle inkomende bagage door de douane op Suvarnabhumi Airport geröntgend

De douane zal tegen het einde van het jaar de installatie van 23 x-ray machines boven de bagagebanden op Suvarnabhumi Airport voltooid hebben om de efficiëntie van de veiligheidscontroles van bagage van inkomende passagiers te verbeteren en goederensmokkel te voorkomen. Begin volgend jaar worden de machines ingeschakeld.

"De machines zullen helpen bij het verbeteren van de veiligheidscontrole van bagage die wordt vervoerd uit inkomende vliegtuigen voordat de passagiers ze kunnen claimen", zei de directeur-generaal van de douane, Krisada Jinawijarana, vrijdag. “We gebruiken nu de methode van steekproefsgewijze controle door menselijk personeel, waardoor er soms smokkelwaar doorheen wordt geglipt.”

Krisada merkte op dat douanebeambten met de röntgenapparatuur kunnen zien wat er in de bagage zit en de passagiers onmiddellijk kunnen vragen om de douanerechten te betalen voordat ze de luchthaven verlaten.

“Deze maatregel is een van de beleidsmaatregelen die door het ministerie van Financiën zijn toegewezen om de efficiëntie van de belastinginning te verbeteren. Bovendien biedt het veiligheid en zekerheid voor iedereen”, zei hij.

Ondertussen zei minister van Financiën Uttama Savanayana dat hij naast het installeren van de röntgenapparatuur ook de douane had opgedragen om internettechnologiesystemen te gebruiken om hun werkprocessen te verbeteren.

"De regering streeft naar de oprichting van het National Single Window (NSW), een uitgebreid netwerk van een import-exportdatabase die alle gerelateerde afdelingen in het hele land en met die van aangrenzende landen met elkaar verbindt", zei hij.

"Het systeem moet over drie maanden operationeel zijn en we hebben nog maar twee landen om mee te verbinden - en dat zou ook tegen het einde van het jaar klaar moeten zijn."

"Wat betreft de röntgenapparaten op de luchthaven Suvarnabhumi, die zullen niet alleen helpen bij de belastinginning, maar ook de smokkel van gevoelige goederen naar het land voorkomen, zoals landbouwproducten, palmolie, stookolie en drugs", zei Uttama.

 

Abonneren
BRONHet natie/Thaise visum
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/