Begin volgend jaar wordt alle inkomende bagage door de douane op Suvarnabhumi Airport geröntgend

De douane zal tegen het einde van het jaar de installatie van 23 röntgenapparaten boven de bagagecarrousels op Suvarnabhumi Airport voltooien om de efficiëntie van de veiligheidscontroles van bagage van inkomende passagiers te verbeteren en om goederensmokkel te voorkomen. De machines worden begin volgend jaar ingeschakeld.

"De machines zullen helpen bij het verbeteren van de veiligheidscontrole van bagage die vanuit inkomende vliegtuigen wordt vervoerd voordat de passagiers ze kunnen claimen", zei douanedirecteur Krisada Jinawijarana vrijdag. “Momenteel gebruiken we de steekproefsgewijze controlemethode door menselijke medewerkers, waardoor er soms gesmokkelde goederen doorheen glippen.”

Krisada merkte op dat douanebeambten met de röntgenapparatuur kunnen zien wat er in de bagage zit en de passagiers onmiddellijk vragen om de douanerechten te betalen voordat ze de luchthaven verlaten.

“Deze maatregel is een van de beleidslijnen die door het ministerie van Financiën zijn toegewezen om de efficiëntie van de belastinginning te verbeteren. Bovendien biedt het veiligheid en zekerheid voor iedereen", zei hij.

Ondertussen zei minister van Financiën Uttama Savanayana dat hij naast het installeren van de röntgenapparaten ook de douane had opgedragen om internettechnologiesystemen te gebruiken om hun werkprocessen te verbeteren.

"De regering streeft naar de oprichting van het National Single Window (NSW), een uitgebreid netwerk van een import-exportdatabase die alle gerelateerde afdelingen in het hele land en met die van de buurlanden verbindt", zei hij.

"Het systeem moet over drie maanden operationeel zijn en we hebben nog maar twee landen om verbinding mee te maken - en dat moet ook tegen het einde van het jaar klaar zijn."

"De röntgenapparaten op Suvarnabhumi Airport helpen niet alleen bij het innen van belastingen, maar voorkomen ook de smokkel van gevoelige goederen naar het land, zoals landbouwproducten, palmolie, stookolie en medicijnen", zegt Uttama.

 

BRONHet natie/Thaise visum
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/