De politie blijft hard optreden tegen illegale rondleidingen en gidsen in Pattaya

De politie blijft hard optreden tegen illegale rondleidingen en gidsen in Pattaya

Pattaya –
De toeristenpolitie van Pattaya is vandaag, 5 september 2019, doorgegaan met het hardhandig aanpakken van illegale rondleidingen en reisleiders door het uitvoeren van talloze willekeurige inspecties van reisleiders in het Pattaya Beach-gebied.

Luitenant-kolonel Piyaphong Ensan van de toeristenpolitie van Pattaya vertelde vandaag aan The Pattaya News: "Dit jaar hebben we 18 illegale reisleiders gearresteerd, zowel Thais als buitenlanders in het Pattaya-gebied."

"We hebben ontdekt dat Thais (zonder de juiste opleiding), Chinezen, Indiërs, Vietnamese en Myanmarese burgers illegale reisgidsen zijn." Hij ging verder.

"Dit jaar zijn in het hele land in totaal 475 illegale reisleiders gearresteerd voor overtredingen van de wet op de toeristenindustrie en gidsen." verklaarde luitenant-kolonel Ensan.

"De straf voor overtredingen van de Tourism Business and Guide Act is maximaal een jaar gevangenisstraf en een boete van 100,000 baht." Hij is klaar.

Een gids is een beperkte baan voor een Thaise staatsburger met alleen de juiste training en licenties. Een buitenlander kan wettelijk geen reisgids zijn en een werkvergunning voor dit beroep is niet beschikbaar, merkt The Pattaya News op.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/