Meer zware regen in aantocht voor Pattaya, tropische storm Kajiki treft gebied

Weerwaarschuwing
“Tropische storm KAJIKI categorie 3”
3 september 2019

Tropische storm KAJIKI” is 80 km ten noordoosten van Xekong, zuidelijk Laos of 16.1 graden noorderbreedte, 107.2 graden oost.

Met zijn maximale aanhoudende wind van 65 km/u bewoog de storm zich langzaam naar het zuid-zuidwesten.

Over een groot deel van het land worden onweersbuien voorspeld met in sommige gebieden zware stormen.

Mensen moeten zich schrap zetten voor de ernstige omstandigheden die plotselinge overstromingen en waterafvoer kunnen veroorzaken. Reizigers moeten op de hoogte blijven van de weersupdates.

Affected areas are as following:

3 September, heavy to very heavy rain. North: Phrae, Nan, Phitsanulok, Phichit, Uttaradit, Tak, Sukhothai, Kamphaeng Phet and Phetchabun

Northeast: Loei, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Mukdahan, Yasothon, Kalasin, Khon Kaen, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Maha Sarakham, Roi Et, Amnat Charoen, Buriram, Surin, Sisaket and Ubon Ratchathani. Central: Ratchaburi, Kanchanaburi, Uthai Thani, Chai Nat, Nakhon Sawan, Lop Buri, Saraburi.

East: Nakhon Nayok, Prachin Buri, Chachoengsao, Sa Kaeo, Chon Buri, Rayong, Chanthaburi and Trat.

South: Phetchaburi province Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Ranong and Phang Nga

4 September, heavy rain. Northeast: Loei, Nong Bua Lam Phu, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Mukdahan, Yasothon, Kalasin, Khon Kaen, Maha Sarakham, Roi Et, Amnat Charoen and Ubon Ratchathani. East: Chonburi, Rayong, Chanthaburi and Trat. South: Ranong, Phang Nga and Phuket.

The monsoon trough lies across the North and the Northeast of the category 3 storm KAJIKI 80km northeast of Xekong, southern Laos, and the strong southwest monsoon continues across the Andaman Sea and the Gulf of Thailand.

Over het hele land wordt geïsoleerde zware regenval voorspeld. De sterke wind zal golven tot 2-3 meter hoog doen stijgen in de Andamanse Zee en de bovenste Golf en meer dan 3 meter hoog in onweersbuien.

Alle schepen moeten voorzichtig te werk gaan. Kleine boten blijven aan wal. In Pattaya hangen rode vlaggen en zwemmers moeten uit het water blijven.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/