Dubbele prijsstelling in ziekenhuizen wordt op 29 september legaal

Krediet: Kokosnoten Bangkok

Dual-pricing is niet alleen meer voor nationale parken, musea en pretparken.

Thaise openbare ziekenhuizen kunnen buitenlanders nu legaal hogere tarieven in rekening brengen voor diensten volgens nieuwe regels die vrijdag zijn gepubliceerd.

Meer dan dubbele prijzen, de nieuwe regs stellen vier niveaus van tarieven vast die in rekening kunnen worden gebracht op basis van de visumstatus van een patiënt. De behandelingskosten zijn vastgesteld op vier niveaus: Thaise staatsburgers, buitenlanders uit buurlanden en werkende buitenlanders met een niet-immigrantenvisum. De vierde groep bestaat uit toeristen en gepensioneerden.

Terwijl buitenlanders uit andere ASEAN-landen dezelfde tarieven lijken te betalen als Thaise patiënten, stijgen ze aanzienlijk voor de derde groep - waaronder de meeste expats - terwijl gepensioneerden en toeristen echt de schacht krijgen.

Een eenvoudige screening op antilichamen kost bijvoorbeeld Thais en ASEAN-inwoners THB 130. De meeste expats betalen THB 190, terwijl gepensioneerden en toeristen het dubbele betalen - THB 260.

Wil je een hiv-test? De 160 THB die aan Thais en ASEAN-onderdanen in rekening wordt gebracht, loopt op tot 240 THB voor werkende expats en 320 THB voor gepensioneerden/toeristen.

Het medische toerisme in Thailand bracht in 18.4 naar schatting 600 miljard baht (USD 2018 miljoen) op, maar de meesten zoeken behandeling in privé-ziekenhuizen.

Aan de bovenkant springt een spinale MRI die Thais en hun buren THB 18,700 kost, op tot THB 23,375 voor werkende expats en THB 28,050 voor gepensioneerden/toeristen.

De nieuwe tarieven worden van kracht op 29 september.

De nieuwe regels maken het in wezen legaal voor openbare ziekenhuizen om meer buitenlandse staatsburgers in rekening te brengen, iets dat in de loop der jaren een bron van klachten is geweest toen het ongeoorloofd gebeurde.

Lees het volledige artikel op kokosnoten.

https://coconuts.co/bangkok/news/dual-pricing-foreigners-legal-thai-public-hospitals/

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/