Gouverneur van de Tourism Authority of Thailand ontmoet lokale leiders van Pattaya over verlenging van de wettelijke sluitingstijden van het nachtleven - speciaal rapport

Pattaya-

Gistermiddag rond 3 uur had de gouverneur van de Tourism Authority of Thailand (TAT) op het stadhuis van Pattaya een ontmoeting met de lokale politie, de immigratiepolitie, de toeristenpolitie, de media en een verzameling lokale ondernemers en vertegenwoordigers van alcoholcontrolegroepen om de problemen te bespreken. voorstel om de wettelijke sluitingstijden voor het nachtleven in Pattaya te verlengen.

De heer Yuthasak Supasorn, die TAT vertegenwoordigt als gouverneur, luisterde naar alle partijen en hun zorgen tijdens de bijeenkomst, waar The Pattaya News bij aanwezig was. Hij was op bezoek in Pattaya namens de minister van Toerisme en Sport, die heeft voorgesteld de wettelijke sluitingstijden te verlengen in de toeristische hotspots van het nachtleven in het hele land, zoals Pattaya, Phuket, de uitgaansgebieden van Bangkok, Krabi, enz.

De huidige wettelijke sluitingstijden zijn afhankelijk van het gebied en liggen in Pattaya tussen middernacht en 2 uur. Walking Street heeft over het algemeen een onofficiële uitzondering gekregen om later open te gaan. Het voorstel zou het volkomen legaal maken dat het nachtleven open blijft tot het huidige voorgestelde uur, 4 uur.

Het huidige voorstel wordt het Pattaya-model genoemd en zal, als het succesvol is, worden overgenomen in de belangrijkste toeristische bestemmingen van het land. Het zou specifieke uitzonderingen in speciale zones met zich meebrengen om de latere sluitingstijden toe te staan, maar zou ook betekenen dat de zones gecontroleerd zouden kunnen worden.

De gouverneur hoorde de zorgen van partijen die tegen de latere sluitingstijden waren, waaronder de kans op ongelukken, drugs, misdaad en alcoholgebruik door minderjarigen. Er werd overeengekomen dat veiligheid en beveiliging een partnerschap zouden zijn tussen eigenaren van entertainmentbedrijven en de lokale wetshandhaving.

Uit een eerste en onofficiële opiniepeiling onder de aanwezigen bleek dat 80 procent van de aanwezigen de uren wilde verlengen en dat slechts een kleine, maar luidruchtige minderheid daartegen was.

Uit een opiniepeiling op onze Facebook-pagina door Pattaya News bleek dat ongeveer 70 procent van onze lezers voorstander was van een verlenging van de sluitingstijden, bijna hetzelfde aantal bij het stadhuis.

De gouverneur van TAT gaf toe dat verschillende factoren het toerisme schaadden, waaronder de kracht van de baht, de veranderende demografie en de wereldeconomie. De Tourism Authority heeft echter niet de mogelijkheid om het financiële beleid te dicteren en kan alleen vooruitgang boeken met wat zij kan ondernemen. actie ondernemen, zoals uitbreiding van de sluitingstijden voor bedrijven.

Lokale eigenaren van uitgaansgelegenheden schatten dat er een omzetwinst van 20 procent zou kunnen worden behaald door de wettelijke sluitingstijden tijdens de bijeenkomst te verlengen.

De gouverneur van TAT zal de bevindingen volgende week aan het ministerie van toerisme voorleggen. Op dit moment is The Pattaya News van mening dat, aangezien de meerderheid van de topambtenaren en ondernemers voorstander is van het verlengen van het nachtleven, het Pattaya-model waarschijnlijk in de nabije toekomst op zijn minst in een testcyclus zal komen.

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/