Toeristenautoriteit van Thailand Gouverneur ontmoet lokale leiders van Pattaya over verlenging van de wettelijke sluitingstijden van het nachtleven - Speciaal rapport

Pattaya-

Gistermiddag om ongeveer 3:00 uur had de gouverneur van de Tourism Authority of Thailand (TAT) in het stadhuis in Pattaya een ontmoeting met de lokale politie, immigratie, toeristenpolitie, media en een verzameling lokale ondernemers en vertegenwoordigers van de alcoholcontrolegroep om de voorstel om de wettelijke sluitingsuren voor het nachtleven in Pattaya te verlengen.

De heer Yuthasak Supasorn, die TAT vertegenwoordigt als zijn gouverneur, luisterde naar alle partijen en hun zorgen tijdens de bijeenkomst, die werd bijgewoond door The Pattaya News. Hij was op bezoek in Pattaya namens de minister van Toerisme en Sport die heeft voorgesteld de wettelijke sluitingsuren te verlengen in de toeristische uitgaansgelegenheden in het hele land, zoals Pattaya, Phuket, uitgaansgebieden van Bangkok, Krabi, enz.

De huidige wettelijke sluitingstijden zijn afhankelijk van het gebied en zijn in Pattaya tussen middernacht en 2 uur. Walking Street heeft over het algemeen een onofficiële uitzondering gekregen om later open te gaan. Het voorstel zou het volledig legaal maken voor het nachtleven om open te blijven tot het huidige voorgestelde uur, 4:XNUMX uur.

Het huidige voorstel heet The Pattaya Model en als het succesvol is, zal het worden herhaald in de belangrijkste toeristische bestemmingen van het land. Het zou gaan om specifieke speciale zoneringsuitzonderingen om de latere sluitingstijden toe te staan, maar zou ook betekenen dat de zones gecontroleerd zouden kunnen worden.

De gouverneur hoorde de zorgen van partijen die tegen de latere sluitingstijden waren, met inbegrip van het potentieel van ongevallen, drugs, misdaad en het drinken van minderjarigen. Er werd overeengekomen dat veiligheid en beveiliging een partnerschap zou zijn tussen eigenaren van entertainmentbedrijven en de lokale wetshandhavers.

Uit een eerste en onofficiële peiling onder de aanwezigen bleek dat 80 procent van de aanwezigen een verlenging van de uren wilde en dat slechts een kleine, maar luidruchtige minderheid tegen was.

Een peiling op onze Facebook-pagina door Pattaya News toonde aan dat ongeveer 70 procent van onze lezers voorstander was van verlenging van de sluitingsuren, dicht bij hetzelfde aantal in het stadhuis.

De gouverneur van TAT gaf toe dat verschillende factoren het toerisme schaden, waaronder de kracht van de baht, veranderende demografie en de wereldeconomie. actie op, zoals verruiming van de sluitingstijden voor bedrijven.

Lokale ondernemers uit het nachtleven schatten dat een winst van 20 procent zou kunnen worden behaald door de wettelijke sluitingsuren op de bijeenkomst te verlengen.

De gouverneur van TAT brengt de bevindingen volgende week naar het ministerie van toerisme. Op dit moment is het de overtuiging van The Pattaya News dat, aangezien de meerderheid van de topfunctionarissen en bedrijfseigenaren voorstander is van verlenging van het nachtleven, The Pattaya Model in de nabije toekomst waarschijnlijk in een testcyclus zal komen.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/