Meer dan 1,800 buitenlanders zijn gearresteerd voor illegaal werken in het Koninkrijk in de afgelopen tien maanden, maakt de regering bekend

Bangkok-

Woensdag bevestigde een regeringsfunctionaris dat meer dan 1,800 buitenlanders zijn gearresteerd voor het illegaal werken in het koninkrijk, in banen die van oktober vorig jaar tot deze maand wettelijk zijn gereserveerd voor Thais, omdat ze naar verluidt banen doen die wettelijk verboden zijn voor hen en alleen voorbehouden zijn aan Thais .

Inmiddels zijn er meer dan 1,500 gedeporteerd.

Meer dan 9 miljoen baht is geïnd aan boetes van illegale arbeiders, met boetes variërend van minimaal 5,000 baht tot maximaal 50,000 baht, aldus de directeur-generaal van het ministerie van Arbeid.

Enkele van de banen die in Thailand voor buitenlanders zijn verboden, zijn werken in massagesalons, kappers, timmerwerk en werken als motortaxichauffeur of bewaker.

Abonneren
BRONChiang Rai-tijden
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/