Nationale alcoholgroepen tegen verlenging van de sluitingstijden van het legale nachtleven tot 4:00 uur, verhit debat begint tussen TAT en alcoholcontrolegroepen

Bangkok-

Verschillende academici verzetten zich tegen het idee van de minister van Toerisme en Sport om uitgaansgelegenheden open te laten tot 4:00 uur, waardoor de wettelijke sluitingstijden worden verlengd van middernacht tot 2:00 uur, momenteel afhankelijk van de locatie.

Udomsak Saengow van het Centrum voor Alcoholstudies is een van degenen die suggereert dat er meer onderzoek nodig is voordat een dergelijke stap wordt gezet.

“Burgergroepen hebben hard gewerkt om de toegang tot alcohol te beperken en zijn erin geslaagd te lobbyen voor het verkorten van de sluitingstijden van 4 uur tot 2 uur. Bij verruiming van de openingstijden worden ook de drinkuren verruimd. Hoe meer mensen drinken, hoe minder ze zich kunnen beheersen.”

Maar de minister van Toerisme en Sport, Phiphat Ratchakitprakarn, beweert dat ruimere openingstijden de economie zouden stimuleren en de Tourism Authority of Thailand (TAT) is het daarmee eens.

TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn zegt dat het verlengen van de openingstijden de uitgaven zou verhogen, vooral wanneer sommige buitenlandse bezoekers vinden dat een sluitingstijd van 2.00 uur 's nachts te vroeg is. Ook benadrukt hij dat de nieuwe openingstijden niet overal zouden gelden.

"De sluitingstijd van 4 uur zou worden beperkt tot bestemmingen die voornamelijk gericht zijn op buitenlandse bezoekers."

Maar coördinator van Alcohol Watch Network, Chuwit Chantaros, is het er niet mee eens dat de verhuizing de economie zou helpen, met het argument dat dit zou kunnen leiden tot een toename van verwondingen of sterfgevallen onder dronken toeristen. Een dergelijke verhoging zou uiteindelijk alleen maar kosten aan bedrijven gaan kosten.

“We hebben onderzoeksresultaten die aantonen dat we 2 baht verliezen voor elke baht die we winnen als gevolg van eigendomsverliezen, evenals sterfgevallen en verwondingen die verdere materiële verliezen veroorzaken. Als de openingstijden worden verruimd, worden er meer verliezen verwacht.”

Hij zette vraagtekens bij de bewering van het ministerie dat het voorstel de uitgaven met minstens 25% zou verhogen, vooral onder buitenlandse toeristen, en eiste bewijs om de bewering te staven.

"Het voorstel was niet goed doordacht", zei hij.

“Het aantal toeristen dat het doelwit is van de verlengde openingstijden is ook klein en sommigen van hen zijn onruststokers. Hebben we dit soort toeristen nodig?”

Hij betwijfelde ook of het voorgestelde bestemmingsplan zou werken, met het argument dat meer dan 600 pubs en bars zijn gesloten omdat ze minderjarige klanten bedienden.

De heer Chuwit drong er bij ondernemers op aan om zich strikt te houden aan de alcoholcontrolewet, in plaats van te streven naar ruimere openingstijden.

Maar Weerawich Kruasombat, hoofd van de vakbond van entertainmentbedrijven in Patong, is voorstander van de stap.

“Jarenlang dringen we aan op langere sluitingstijden in de gebieden Patong en Bang La. Deze districten genereren momenteel 20-30 miljoen baht aan inkomen per nacht en de extra twee uur zal het inkomen met 30-40% verhogen.”

Manu Khiewkhram, een andere ondernemer in Phuket, zei woensdag dat de groep begin deze maand een voorstel heeft ingediend voor de deregulering van de sluitingsuren in Patong bij de minister van toerisme.

Ondertussen zei TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn dat het idee om de openingstijden te verlengen bedoeld is om de bestedingen te stimuleren van buitenlandse bezoekers die de neiging hebben om de sluitingstijd van 2 uur 's nachts te vroeg te vinden.

De heer Yuthasak zei dat op basis van de gegevens over het bestedingsgedrag van buitenlandse toeristen, elke persoon gewoonlijk ongeveer 5,500 baht uitgeeft.

Het debat woedt voort, waarbij geïnteresseerde partijen in de relevante toeristische gebieden van plan zijn om de TAT te ontmoeten om de zaak verder te bespreken.

De gouverneur van TAT ontmoet zaterdagmiddag lokale nachtleveneigenaren in het stadhuis om hun mening te peilen. Het hoofd van een lokale vereniging van eigenaren van het Thaise nachtleven zei, niet verwonderlijk, tegen The Pattaya News dat de lokale eigenaren het besluit om de wettelijke sluitingsuren in Pattaya te wijzigen, krachtig steunen.

Pattaya is, tot verbazing van veel van onze lezers van The Pattaya News, wettelijk verondersteld om zijn bars en nachtleven te sluiten tussen middernacht en 2 uur, afhankelijk van het gebied. Officieus wordt later openblijven getolereerd, maar niet legaal. Dit is de reden waarom wanneer de nationale politie de stad bezoekt, alles normaal gesproken om 00:2 uur sluit.

Abonneren
BRONBangkok Post, De Thaiger
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/