Chinese graffitikunstenaar gearresteerd in Pattaya

Chinese graffitikunstenaar gearresteerd in Pattaya

Pattaya –

Gisteren, 14 augustus 2019, arresteerde de politie van Pattaya een mannelijke Chinese verdachte die kleurgraffiti op muren en wegen rond Pattaya spoot. Hij wordt er ook van beschuldigd anti-Chinese communistische partijposters in de stad te hebben opgehangen.

Vorige week waren enkele Chinese letters in kleur, deels vulgair, gespoten op lokale muren en wegen in de buurt van The Dusit Hotel en de top van Beach Road. Bovendien begonnen er door de hele stad meer graffiti, posters en propaganda te verschijnen.

Gisteren arresteerden de stadspolitie van Pattaya en de immigratieambtenaren van Chonburi de Chinese verdachte nadat ze camerabeelden hadden bekeken en hem hadden opgespoord. Hij werkte niet mee en moest in kleermakerszit worden weggedragen om naar het politiebureau te worden gebracht.

De verdachte zei niets tegen agenten en weigerde vragen te beantwoorden, ook niet via een tolk.

Bij hem werden geen identiteitspapieren gevonden. Hij werd naar het immigratiebureau van Chonburi gebracht en wordt ervan beschuldigd geen paspoort te hebben en illegaal Thailand binnen te komen. Hij zit nu in vreemdelingenbewaring.

Alle graffiti is verwijderd en schoongemaakt. Aangenomen wordt dat de graffiti verband houdt met de Communistische Partij van China.

Lokale functionarissen zijn bang dat de graffiti verband houdt met de protesten die in Hong Kong aan de gang zijn.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/