Chinese graffitikunstenaar gearresteerd in Pattaya

Chinese graffitikunstenaar gearresteerd in Pattaya

Pattaya –

Gisteren, 14 augustus 2019, heeft de politie van Pattaya een mannelijke Chinese verdachte gearresteerd die kleurengraffiti op muren en wegen rond Pattaya had gespoten. Hij wordt ook beschuldigd van het ophangen van anti-Chinese communistische partijposters in de stad.

Vorige week waren enkele Chinese letters in kleur, sommige vulgair, gespoten op lokale muren en wegen in de buurt van The Dusit Hotel en de top van Beach Road. Bovendien begon er door de hele stad meer graffiti te verschijnen, samen met posters en propaganda.

Gisteren hebben de politie van Pattaya en de immigratiedienst van Chonburi de Chinese verdachte gearresteerd nadat ze de CCTV hadden bekeken en hem hadden opgespoord. Hij werkte niet mee en moest in kleermakerszit worden weggedragen om naar het politiebureau te worden gebracht.

De verdachte zei niets met agenten en weigerde vragen te beantwoorden, ook niet via een tolk.

Bij hem zijn geen legitimatiebewijzen aangetroffen. Hij werd naar het immigratiebureau van Chonburi gebracht en werd beschuldigd van het ontbreken van een paspoort en het illegaal binnenkomen van Thailand. Hij zit nu in vreemdelingenbewaring.

Alle graffiti is verwijderd en schoongemaakt. De graffiti wordt verondersteld te zijn gerelateerd aan de Communistische Partij van China.

Lokale functionarissen zijn bang dat de graffiti verband houdt met de protesten in Hong Kong.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/