Visnet en plastic doden zeeschildpad in Chonburi

Visnet en plastic doodt zeeschildpad, gevonden op Dongtan Beach in Jomtien

FOTO'S: Sea Turtle Conservation Station van de Koninklijke Thaise Marine

Sattahip-
Een zeeschildpad is dood aangetroffen en de oorzaak genoemd als verdrinking uit een visnet en het verteren van plastic afval in Chon Buri dit weekend.

Officieren van het Sea Turtle Conservation Station van de Koninklijke Thaise Marine kregen bericht van de heer Jakkrapong Kanwaset, een vooraanstaand lid van het 'Sattahip Beach Defender'-netwerk, dat de zeeschildpad dood werd gevonden op het strand van Dongtan in het gebied van Jomtien.

Ze meldden dat de groene zeeschildpad ongeveer vijf jaar oud is. Hij is 32 centimeter breed en 38 centimeter lang.

Er is geen microchip op gevonden, die veel wordt gebruikt om veel bedreigde zeeschildpadden in het gebied te volgen.

Er werd een visnet om zijn nek gevonden waardoor de schildpad verdronk. Zijn lichaam begon zwaar te rotten.

Uit autopsie bleek dat er ook wat plastic en visnet in de darmen van de schildpad werd gevonden.

Dit is in ieder geval de achtste zeeschildpad die de afgelopen maanden in het gebied is overleden.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/