Visnet en plastic doden zeeschildpadden in Chonburi

Visnet en plastic doden zeeschildpad, gevonden op Dongtan Beach in Jomtien

FOTO'S: Sea Turtle Conservation Station van de Royal Thai Navy

Sattahip-
Een zeeschildpad is dood aangetroffen en de oorzaak wordt genoemd als verdrinking uit een visnet en het verteren van plastic afval in Chon Buri dit weekend.

Officieren van het Sea Turtle Conservation Station van de Royal Thai Navy werden door de heer Jakkrapong Kanwaset, een prominent lid van het 'Sattahip Beach Defender' Network, op de hoogte gebracht dat de zeeschildpad dood was gevonden op het Dongtan-strand in het Jomtien-gebied.

Ze meldden dat de groene zeeschildpad ongeveer vijf jaar oud zou zijn. Hij is 32 centimeter breed en 38 centimeter lang.

Er is geen microchip op gevonden, die vaak wordt gebruikt om veel bedreigde zeeschildpadden in het gebied op te sporen.

Om zijn nek werd een visnet gevonden waardoor de schildpad verdronk. Zijn lichaam begon zwaar te rotten.

Een autopsie toonde aan dat er ook wat plastic en visnetten in de ingewanden van de schildpad werden gevonden.

Dit is in ieder geval de achtste zeeschildpad die de afgelopen maanden in het gebied is overleden.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/