Thailand wil het aantal verkeersongevallen het komende jaar met de helft verminderen, zo werd op een nationale verkeersveiligheidsconferentie verteld

Bangkok-

Thailand streeft ernaar het aantal verkeersongevallen volgend jaar met de helft te verminderen en het doel te bereiken dat is gesteld door een internationale benchmark, kregen deelnemers van een nationale verkeersveiligheidsconventie die woensdag in het Bangkok International Trade & Exhibition Centre (BITEC) werd gehouden, te horen.

Het 14e Thailand Road Safety Seminar had als thema "Speel je rol en deel de weg" of, om het zijn Thaise naam te geven, "Walk, Ride, Drive Go-and-Come Safely". Het jaarlijkse evenement is gericht op het terugdringen van het zeer hoge aantal verkeersdoden in Thailand, dat af en toe wereldrecords verbreekt.

Vice-premier Prawit Wongsuwan zat de openingsceremonie voor. In zijn keynote toespraak noemde hij het schrikbarend hoge aantal verkeersdoden van meer dan 21,000 per jaar - gemiddeld 60 per dag - de blijvende invaliditeit van meer dan 6,000 mensen en de resulterende 500 miljard Bt aan economische verliezen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft Thailand het hoogste aantal verkeersdoden in de ASEAN en het negende in de wereld, met 32.7 mensen per 100,000 inwoners, vergeleken met 18.2 wereldwijd en 17.8 regionaal.

Het tweedaagse evenement is gericht op het integreren van alle verkeersveiligheidsoplossingen in één synergie van alle relevante overheidsinstanties, non-profitorganisaties en de publieke en private sector. Het seminar van dit jaar staat ook in het teken van de bescherming van voetgangers, fietsers, bromfietsers en motorrijders, die door de WHO worden aangeduid als 'kwetsbare weggebruikers' (VRU).

BRONThe Nation
De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/