Thailand streeft ernaar het aantal verkeersongevallen in het komende jaar met de helft te verminderen, zo werd verteld op een nationale verkeersveiligheidsconferentie

Bangkok-

Thailand streeft ernaar het aantal verkeersongevallen volgend jaar met de helft te verminderen en het doel van een internationale benchmark te halen, zo werd de deelnemers aan een nationale verkeersveiligheidsconventie die woensdag in het Bangkok International Trade & Exhibition Centre (BITEC) werd gehouden verteld.

Het 14e Thailand Road Safety Seminar had als thema "Speel uw rol en deel de weg" of, om het zijn Thaise naam te geven, "Walk, Ride, Drive Go-and-Come Safely". Het jaarlijkse evenement is gericht op het verminderen van het zeer hoge aantal verkeersdoden in Thailand, dat af en toe wereldrecords breekt.

Vicepremier Prawit Wongsuwan zat de openingsceremonie voor. In zijn toespraak noemde hij het schrikbarend hoge aantal verkeersdoden van meer dan 21,000 per jaar – een gemiddelde van 60 per dag – de blijvende invaliditeit van meer dan 6,000 mensen en de resulterende 500 miljard Baht aan economische verliezen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft Thailand het hoogste aantal verkeersdoden in ASEAN en het negende in de wereld, met een verlies van 32.7 mensen per 100,000 inwoners, vergeleken met 18.2 wereldwijd en 17.8 regionaal.

Het tweedaagse evenement richt zich op het integreren van alle verkeersveiligheidsoplossingen in één synergie van alle relevante overheidsinstanties, non-profitorganisaties en de publieke en private sector. Het seminar van dit jaar staat ook in het teken van de bescherming van voetgangers, fietsers, bromfietsers en motorrijders, die door de WHO “Vulnerable Road Users” (VRU) worden genoemd.

Inschrijven
BRONThe Nation
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/