Bank of Thailand verlaagt de belangrijkste rente met 25 basispunten in een poging de baht . te verzwakken

Bangkok-

De Bank of Thailand verlaagde op woensdag 7 augustus 2019 voor het eerst sinds 2015 onverwacht haar benchmarkrente, wat de haperende groei zou moeten ondersteunen en de sterke baht zou moeten verzwakken.

De monetaire beleidscommissie van de Bank of Thailand stemde met 5-2 om de eendaagse terugkooprente met 25 basispunten te verlagen tot 1.50% - het niveau voordat het in december met hetzelfde bedrag werd verhoogd, de eerste verkrapping sinds 2011.

De twee dissidenten in de kiezers waren voorstander van een greep.

De commissie zei bezorgd te zijn over de kracht van de baht in het algemeen en het effect dat het had op de economie en het toerisme.

In een opiniepeiling van Reuters hadden 14 van de 15 economen geen beleidswijziging voorspeld, terwijl de andere een verlaging van een kwartpunt voorspelde, dus dit was een verrassing voor veel analisten.

De baht is dit jaar de best presterende valuta van Azië, met een waarde van ongeveer 6% ten opzichte van de Amerikaanse dollar.
Inschrijven
BRONReuters, Bangkok Post
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/