Thaise minister van Toerisme richt zich op dubbele prijzen voor buitenlanders, zegt dat dit hetzelfde moet zijn als Thaise prijzen

File Photo, Thaise minister van toerisme.

Bangkok

Thailand ziet misschien het begin van het einde van een onderwerp dat veel bezoekers en inwoners van het koninkrijk boos maakt, dubbele prijzen voor buitenlanders en toeristen.

De nieuwe minister van Toerisme en Sport van Thailand, Pipat Ratchakitprakarn, sprak vanmorgen, 6 augustus 2019, met Thaise verslaggevers over wat er moet gebeuren om specifiek de toeristische sector te stimuleren.

Hij zei dat de prijzen voor Thais en toeristen op historische en erfgoedlocaties zoals de ruïnes van Sukhothai en Ayuthaya hetzelfde zouden moeten zijn. Het was echter onduidelijk of hij daadwerkelijk een plan zou opstellen om dit aan te pakken of actie zou ondernemen of dat hij een persoonlijke mening uitte over de prijsstelling.

Hij behandelde ook meerdere items die belangrijk voor hem waren, waaronder:

– Internationale sportevenementen zoals de Moto GP motorrace in Buriram. Hij zei dat het hosten van internationale sportevenementen niet alleen bezoekers trekt, maar het land ook introduceert bij de deelnemers en hun teams. Pattaya werkt er specifiek aan om een ​​sportstad te worden. Hij zei dat degenen die met de atleten komen, zoals familie, vrienden, coaches, enz. ook behoorlijk wat uitgeven aan toeristische attracties, hotels, restaurants en bars. Het hosten van E-Sports zou ook een goed idee kunnen zijn, zei hij, aangezien Thailand de laatste jaren een middelpunt is geworden voor E-Sports.

- Hetzelfde zou ook kunnen gelden voor medisch toerisme, aangezien niet alleen de zieken naar Thailand zouden komen, maar ook hun familie en vrienden die in hotels zouden logeren, naar restaurants zouden gaan en toeristische attracties zouden bezoeken, zei Pipat.

-Zorgen voor het welzijn van toeristen was zijn eerste prioriteit, zei hij, met de veiligheid van bezoekers bovenaan zijn lijst. Hij is van plan nauw samen te werken met de Tourism Authority of Thailand en het Tourist Police Bureau om vrijwilligers op te leiden om dit te waarborgen.

-Milieukwesties zijn ook belangrijk met de noodzaak om de natuurlijke schoonheid van Thailand te behouden en het gebruik van plastic te beperken. Hij stelde een doel van 50% reductie in plastics.

-Online-applicaties moeten ook als prioriteit worden bijgewerkt, verbeterd en klaargemaakt voor gebruik om ervoor te zorgen dat Thailand gelijke tred houdt met de moderne technologie met betrekking tot toerisme.

BRONSanook, Thaivisa, Bewerkt door Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/