Jachttoerisme leidt Thailand East Coast Tourism Revival volgens Ocean Marina Pattaya Boat Show-organisatoren

PATTAYA, Thailand – De oostkust van Thailand is een toonaangevende bestemming geworden voor bezoekers van over de hele wereld en een prioriteitsregio waarin bedrijven willen investeren. Geplande verbeteringen aan de weg-, spoor- en luchtinfrastructuur, evenals inkomende investeringen in het Eastern Economic Corridor-project, zullen een aanzienlijke impact hebben op het bedrijfsleven en de vrije tijd in de regio, en de maritieme industrie aan de oostkust is goed gepositioneerd om dit te ondersteunen groei.

Gelegen in het hart van de maritieme industrie en het jachttoerisme van de regio in Ocean Marina Yacht Club, de grootste jachthaven in Zuidoost-Azië en de thuisbasis van de Ocean Marina Pattaya Boat Show die voor de achtste keer zal plaatsvinden van 21 tot 24 november 2019.

“Ocean Marina Pattaya Boat Show is een van onze kenmerkende maritieme evenementen en is aanzienlijk gegroeid sinds de lancering in 2012. Het aantal bezoekers bereikte vorig jaar bijna 6,000 en stegen met 5% op jaarbasis, terwijl het totale aantal sinds het eerste jaar met 183% is gestegen. ”, zegt de heer Napong Paripontpochanapisuti, Managing Director, Ocean Property Co. Ltd., organisatoren van de Ocean Marina Pattaya Boat Show.

“We investeren elk jaar meer dan 10 miljoen baht in de ontwikkeling van de show en de marketing ervan in het buitenland en in heel Thailand, en we streven dit jaar naar een groei van 20% in het aantal bezoekers. Ons doel is dat de show een platform is voor de industrie, om maritieme gerelateerde bedrijven en diensten, jachttoerisme te promoten en de prachtige kustlijn en eilanden langs de oostkust van Thailand te laten zien, en om de bootlevensstijl te introduceren bij meer Thais.”

Ocean Marina Pattaya Boat Show heeft bijgedragen aan het genereren van 2.5 miljard baht aan zaken voor de Thaise maritieme industrie in 2018. Hoewel het toerisme in Thailand momenteel een dip doormaakt, blijven de fundamenten sterk en ziet de toekomst van de oostkust er rooskleurig uit, aangezien het jachttoerisme naar verwachting een aanzienlijke bijdrage zal leveren aan het toerisme. sector.

“De eerste vier maanden van het jaar waren erg sterk en hoewel het aantal bezoekers in mei en juni is afgenomen, is het totale aantal toeristen dat deelneemt aan boottochten bij Ocean Marina Yacht Club in H1/2019 met 2% gestegen op jaarbasis. Chinese en Koreaanse toeristen blijven de beste dagjesmensen, maar wat bemoedigend is, is het aantal Thais die genieten van hun tijd op het water – Thaise staatsburgers waren onze derde grootste nationaliteit in H1/2019”, aldus de heer Scott Finsten, havenmeester van Ocean Marina. Yacht Club, organisatoren van de Ocean Marina Pattaya Boat Show.

Dit is een goed voorteken voor het jachttoerisme aan de oostkust. Met de nabijheid van Bangkok, zijn er meer Thai die op vakantie zijn aan de oostkust en velen genieten van de boot-levensstijl. Meer dan 70% van de bezoekers aan de Ocean Marina Pattaya Boat Show 2018 waren Thais en meer dan 50% van de boten die aangemeerd zijn bij Ocean Marina Yacht Club zijn in Thaise handen.

“Het jachttoerisme aan de oostkust van Thailand is relatief onontwikkeld. Landen zoals Griekenland, dat bekend staat om zijn gevestigde charter-industrie, en Australië, dat een grote populatie van binnenlandse booteigenaren heeft, presteren momenteel beter dan Thailand, maar hebben niet de toeristische cijfers van Thailand. Thailand verwacht dit jaar ongeveer 40 miljoen internationale bezoekers te verwelkomen en Pattaya in de regio van 14 miljoen - deze cijfers onderstrepen het enorme potentieel voor jachttoerisme in Thailand en dit is iets waar Ocean Marina Yacht Club zich op richt om te ontwikkelen," voegde de heer Finsten toe.

Op de Ocean Marina Pattaya Boat Show van dit jaar zullen tot 40 boten worden getoond door toonaangevende internationale bootmerken en -makelaars. Deze zullen worden aangevuld met een breed scala aan maritieme producten en accessoires, bootspeelgoed en gadgets, luxe eigendommen, supercars en meer. Vier dagen lang zullen er live demonstraties op het water plaatsvinden, evenals gratis jachtcruises, cruises bij zonsondergang, zonsondergangen, modeshows, pop-uprestaurants en tal van activiteiten voor het hele gezin.

De 8e Ocean Marina Pattaya Boat Show vindt plaats van 21 tot 24 november 2019 in de grootste jachthaven van Zuidoost-Azië, Ocean Marina Yacht Club in Pattaya.

BRONPersbericht, Ocean Marina Boat Show
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/