Thaise premier zegt dat Thailand dit weekend meer dan 10 verdachten zoekt voor bomaanslagen in Bangkok en Zuid-Thailand

Mensen verzamelen zich in Bangkok op de plek van een van de bomaanslagen van vrijdag.

BANGKOK (Reuters) – Thaise veiligheidstroepen jagen op meer dan 10 verdachten in verband met een reeks bomaanslagen vorige week in Bangkok, zei premier Prayuth Chan-Ocha maandag.

Zes bommen zijn vrijdag ontploft in de Thaise hoofdstad toen de stad gastheer was van een bijeenkomst van ministers van Buitenlandse Zaken van Zuidoost-Azië. De bijeenkomst werd ook bijgewoond door topdiplomaten uit de Verenigde Staten, China en andere grote wereldmachten.

Autoriteiten zeggen nu dat er vrijdag ook in totaal zes brandbommen zijn afgegaan in het centrum van Bangkok, waaronder twee die kleine brandjes veroorzaakten in winkelcentra in een centraal winkelgebied dat populair is bij toeristen.

Zaterdag gingen er nog drie bommen af ​​bij drie geldautomaten in de zuidelijke provincie Pattani op zaterdag, niemand raakte gewond of eiste de verantwoordelijkheid voor de aanval op.

"Er zijn meer dan 10 mensen bij betrokken die moeten worden gearresteerd, aangeklaagd en onderzocht voor de oorzaak (van de aanval), "zei premier Prayuth maandagochtend vanuit Bangkok tegen de pers.

"We kunnen op dit moment niet zeggen wie er achter de aanval zit, maar ze zijn harteloos en gemeen met het doel om chaos voor het land te creëren in een tijd waarin de zaken onder een democratische regering verlopen", voegde hij eraan toe.

Twee mannen zijn sinds vrijdag vastgehouden, beschuldigd van het plaatsen van twee bommen, waarvan de autoriteiten eerder hadden gezegd dat ze nep waren, voor het hoofdbureau van politie in het centrum van Bangkok op donderdag, de dag voor de zes bomaanslagen rond Bangkok.

De twee verdachten komen uit Narathiwat, een van de grootste Maleis-islamitische provincies in het diepe zuiden van Thailand, waar sinds 7,000 bijna 2004 mensen zijn omgekomen bij opstanden. Ze worden vastgehouden in Yala, een andere zuidelijke provincie.

Het geweld bleef grotendeels beperkt tot die regio, hoewel moslimmilitanten in het verleden de schuld kregen van bomaanslagen in de hoofdstad.

Geen enkele groep heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslagen opgeëist.

Abonneren
BRONReuters, Met kleine bewerkingen door Adam Judd
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/