Droogte Ramp aanvankelijke schade geschat op 10 miljard baht

BANGKOK, 3 augustus 2019 (NNT) – Uit de laatste schatting van de University of Thai Chambers of Commerce (UTCC) blijkt dat de droogteramp dit jaar zo’n 1,330 vierkante kilometer landbouwgrond heeft getroffen, waarvan de meeste rijstplantages zijn. De aanvankelijke schade wordt geschat op ongeveer 10 miljard baht.

De University of the Thai Chambers of Commerce (UTCC) heeft een onderzoek uitgevoerd naar de droogteramp van dit jaar, samengesteld uit agrarische overheidsinstanties en particuliere bedrijven met 109 gegevensmonsters in het hele land. Het onderzoek heeft geconcludeerd dat de landbouwsector het meest is getroffen door de ramp, vooral in de noordelijke en noordoostelijke regio, wat gevolgen heeft voor de opbrengsten en inkomens van de boeren.

Volgens gegevens van het Department of Agricultural Extension per 1 augustus 2019 is dit jaar 1,341 vierkante kilometer landbouwgrond getroffen door de droogteramp, waarvan de meeste rijstboerderijen op 656 vierkante kilometer met een geschatte schade van 7.5 miljard baht, gevolgd door maïskwekerijen, suikerriet voor fabrieken en tapioca, waardoor de totale schade op 9.8 miljard baht komt.

Thanawat Polvichai, directeur van het Center for Economic and Business Forecasting (CEBF), zei vandaag dat het Department of Disaster Prevention and Mitigation de status van het door rampen getroffen gebied op de meeste plaatsen heeft opgeheven, waardoor er nog maar één provincie overblijft, die naar verwachting zal helpen de crisis te verlichten dankzij het waterbeheer en de regenproductie van de overheid. Het centrum verwacht echter dat de schade 18 miljard baht zal bedragen als de crisis nog een maand aanhoudt.

De totale schade zal naar verwachting escaleren tot 37 miljard baht als de droogte tot september aanhoudt, aangezien de rijstteeltcyclus in het natte seizoen zou worden beïnvloed; dat zou de verwachte Thaise economische groei verlagen van 2.9 procent naar 3 procent.

De vice-voorzitter van de Thaise Kamer van Koophandel en de voorzitter van de commissie voor economische ontwikkeling van de centrale regio, Jit Siratranont, zijn het erover eens dat de rijstteelt met natte gewassen kan worden gered als het in deze periode gaat regenen, en voegt eraan toe dat de regering de boerderijen dringend de nodige steun en de economie in verschillende opzichten stimuleren, aangezien de droogte bij aanhoudende droogte naast een vertraging in de exportsector ook gevolgen zal hebben voor de basiseconomie.

Afbeelding na berichtinhoud
BRONNationaal nieuwsbureau van Thailand
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/