Meerdere kleine bommen ontploft vanmorgen in Bangkok, vier gewonden

Vanmorgen zijn in Bangkok vier kleine bommen ontploft:

Vanmorgen rond 8 uur was er een explosie in of nabij een witte auto op een parkeerplaats voor het Mahanakorn-gebouw, het hoogste gebouw van Bangkok, in de buurt van het BTS-station Chong Non-Si.

Rond 8 uur was er weer een explosie in een kleine bloemenkwekerij, gelegen onder een loopbrug die het BTS-station met het Mahanakorn-gebouw verbindt.

Tot nu toe zouden vier mensen gewond zijn geraakt.

Drie van de gewonden waren vrouwen die de straat aan het schoonmaken waren toen een bom afging. Foto's op lokale websites lieten zien dat ze er versuft uitzagen en behandeld werden door medici. Eentje is in een ambulance vervoerd.

Ooggetuigen zeiden dat een bewaker ook gewond was geraakt in de buurt van het 77 verdiepingen tellende King Power Mahanakhon-gebouw - eigendom van de King Power-groep die de voetbalclub Leicester City tot zijn activa rekent. De omgeving werd deels afgezet terwijl de politie de omgeving doorzocht.

Pol kolonel Kritsana Pattanacharoen, de plaatsvervangend woordvoerder van de Royal Thai Police (RTP), zei dat een van de gewonden is overgebracht naar het Chulalongkorn-ziekenhuis. De ander raakte slechts lichtgewond en kon naar huis.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kwam rond 9.30 uur ter plaatse en heeft in het puin de eerste tekenen van kogellagers gevonden.

Er is vanmorgen een derde explosie gemeld in het Chaengwattana Government Center en er is brand uitgebroken in de wijk Pratunam in Bangkok.

Verder is er gisteren (donderdag) een verdacht pakketje gevonden op het hoofdbureau van politie, maar de politie wil niet bevestigen of de vijf incidenten met elkaar te maken hebben.

De politie heeft ook een nieuwe explosie bevestigd in de buurt van het King Power-gebouw aan Rama 9 Road.

De politie vroeg het publiek waakzaam te zijn, maar niet in paniek te raken.

De Thaise premier Prayut Chan-o-cha heeft degenen achter de bomaanslagen veroordeeld en getweet dat hij de verantwoordelijken al heeft opgedragen om de mensen te beschermen en gewonden te verzorgen in een Tweet om 11 uur vanmorgen.

Later vanochtend werden twee niet-ontplofte apparaten gevonden op de voetpaden voor het hoofdkwartier van het Royal Thai Army, ook in Chaeng Wattana Road, naast het regeringsgebouw waar de eerste twee apparaten vandaag afgingen.

Gisteravond is er een nepbom achtergelaten op het hoofdkwartier van de Koninklijke Politie, die mogelijk verband houdt met het incident van vandaag.

De apparaten die ontploften, zouden zogenaamde "pingpongbommen" zijn, zo groot als een tennisbal. Het leken symbolische aanvallen te zijn die bedoeld waren om de regering in verlegenheid te brengen tijdens de grote top, maar niet bedoeld waren om massale slachtoffers te veroorzaken.

Dit weekend vindt in Bangkok een grote Zuidoost-Aziatische veiligheidstop plaats, die wordt bijgewoond door topfunctionarissen uit de Verenigde Staten en China.

Er is geen onmiddellijke claim van verantwoordelijkheid voor de ontploffing.

Met wat informatie afkomstig van ThaiPBS

Abonneren
BRONThaisePBS
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/