Groep expats gevestigd in Isaan lanceren een petitie aan de regering met het verzoek om immigratiehervorming

Thailand-

Een groep expats in Isaan heeft een petitie gelanceerd om te lobbyen voor hervorming van het Thaise immigratiebureau en ook voor de afschaffing van het TM.30-formulier.

De groep omschrijft zichzelf als een "collectief van buitenlanders en Thaise mensen die de Thaise immigratie willen hervormen".

De petitie is te vinden op http://reform-thai-immigration.com/

De organisatoren streven ernaar om 10,000 mensen de petitie te laten ondertekenen.

Zodra het doel is bereikt, zal de petitie, samen met de onderstaande brief, worden verzonden naar de premier van Thailand, het hoofd van de immigratieafdeling van Thailand en het hoofd van de krant Foreign Affairs, aldus de site.

De petitie werd ook in het Thais op de site geplaatst. TM30, die nu in het hele land krachtig wordt gehandhaafd, is de regel waarbij binnen 24 uur nadat een vreemdeling op een nieuw adres is het formulier moet worden ingediend. Dit omvat buitenlanders die hier fulltime wonen met een werk- of pensioenvisum en bijvoorbeeld een weekend de stad uit gaan naar een andere provincie.

In de Thaise media zijn de afgelopen weken meerdere berichten verschenen over buitenlanders die zich niet melden en een tweedaags bezoek brengen aan Bangkok om vrienden en familie te zien en vervolgens een boete van duizenden baht krijgen voor het niet indienen van het rapport binnen 24 uur.

Reacties op sociale media zijn gemengd The Pattaya News merkt op, sommige mensen steunen het, sommige mensen zeggen dat buitenlanders te gast zijn in het land en de regels niet in twijfel moeten trekken en sommigen zeggen dat hoewel het denkproces leuk was, het op niets uit zou komen . Sommige personen zeiden zelfs dat de namen op de lijst gebruikt zouden kunnen worden om ongelukkige buitenlanders te identificeren en hen verdere problemen bij immigratie te bezorgen.

 

De brief luidt: (Noot van de redactie, we hebben de brief niet bewerkt, spel- en grammaticafouten zijn die van de auteurs van de brief)

 

aan:

De Thaise regering en de Thaise immigratie

 

Wij zijn een representatieve groep van buitenlandse en Thaise mensen die in Thailand wonen met Thaise echtgenoten of partners en Thaise kinderen. We werken hier, dragen bij aan de gemeenschap en de economie van het land.

 

We houden van Thailand en doen ons best om te voldoen aan de lokale wetten. Sinds kort zijn de nieuwe regels van toepassing op: immigratie veroorzaakt enorme problemen voor de vreemdelingengemeenschap en van wie sommigen hier hebben gewoond en helemaal geen problemen hebben veroorzaakt met de Thaise autoriteiten.

 

Op grond van artikel 37 moet elke buitenlander die in Thailand verblijft en die een andere provincie langer dan 24 uur bezoekt, zich bij de immigratiedienst melden. Er zijn 77 provincies in Thailand. Dit betekent dat als een buitenlandse leraar in Buriram woont en besluit om maandagochtend een weekend in Surin door te brengen, hij geen les kan geven. Hij moet zich melden bij immigratie. Ook als hij bij zijn vrouw en kinderen blijft en de verhuurder (zijn vrouw) zich ook moet melden bij de immigratiedienst met een formulier TM30. Immigratie heeft al records van alle adressen van buitenlanders. Elke buitenlander moet zijn/haar adres opgeven via het formulier TM47 als hij 90 dagen in Thailand blijft.

 

We begrijpen de redenering achter het formulier TM47 volledig en velen hebben de online rapportage verwelkomd. Dit is het geval in de meeste westerse landen. Ook moeten we een visumverlenging van een jaar aanvragen.

Tot 2018 is het gebruik van formulier TM30 nooit strikt gehandhaafd. Maar nu krijgen buitenlanders en Thai een boete omdat ze het formulier TM30 niet hebben ingediend bij terugkeer naar hun huisadres na een weekend in een andere provincie. Deze melding geldt ook voor toeristen, maar het is de plicht van de hotels om deze buitenlanders te melden bij immigratie. Wat gebeurt er met mensen die in een AirBNB-accommodatie verblijven?

 

Of in huizen wonen met Thaise verhuurders of zelfs hun Thaise familie als verhuurders? Veel toeristen raken steeds meer gefrustreerd door de nieuwe TM30-regels die worden toegepast.

 

Gezamenlijk zou de groep mensen die deze petitie ondertekenen graag een wetswijziging zien die ertoe zou leiden dat het formulier TM30 helemaal wordt afgeschaft. Deze immigratiewet is van kracht sinds 1979.

 

Wetten kunnen veranderen en evolueren om in lijn te blijven met de technologie van vandaag. Wij zijn ervan overtuigd dat het formulier TM30 verouderd is en veel te veel problemen veroorzaakt die in het verleden niet bestonden. Toeristen en expats die in Thailand aankomen, worden ook gescreend op luchthavens of immigratiepunten. Technologie is steeds beter geworden, adresseren op papier, persoonlijk, is niet efficiënt en contraproductief.

 

Het gebruik van het formulier TM 30 helpt niet om terrorisme te helpen of te minimaliseren, en het vormt een verplichting voor Thaise verhuurders omdat zij het zijn die hun buitenlandse gasten moeten melden. Omdat het formulier TM28 is, is het ook inefficiënt omdat de meeste politiebureaus niet eens weten wat het is en het vaak niet accepteren, ook al staat er duidelijk in dat het kan worden ingediend bij een plaatselijk politiebureau (zie clausule 37 (4) van de Vreemdelingenwet). Er zijn dus veel wijzigingen die kunnen worden aangebracht aan clausules 37 en 38 van de immigratiewet van Thailand.

 

Met respect doen we een beroep op de Thaise regering om de immigratiewet te wijzigen, of zoals vóór 2018, het formulier TM30 niet zo rigoureus af te dwingen (misschien was het in Phuket, maar echt niet overal en niet uniform). Wij, als groep, zijn van mening dat strikte handhaving van het formulier TM30 alleen zal dienen om meer problemen te creëren en uiteindelijk een enorme teruggang in toerisme, buitenlandse investeringen en het bestaan ​​van Thaise families die met buitenlanders leven te laten zien. Wij verzoeken dit in het belang van Thailand.

 

Dit is ons plechtige pleidooi namens elke buitenlander die verblijft in of rondreist in ons geliefde Thailand. Accepteer deze brief alstublieft als een suggestie en als een middel om één probleem op te lossen, waarvan wij denken dat het alleen maar zou kunnen dienen om meer druk op de Thaise economie uit te oefenen en uiteindelijk een negatieve invloed te hebben op de Thaise economie.

 

Hoogachtend.

 

Lang leve de koning.

[Uw naam]

De petitie is te vinden op http://reform-thai-immigration.com/

Abonneren
BRONThais visum,
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/