De politie van Pattaya onderzoekt claims van neppolitie die geld afperst voor e-sigaretten

Pattaya –

De politie van Pattaya doet onderzoek nadat een Thaise man heeft gemeld dat mannen die beweerden politie te zijn, hem geld hebben afgeperst voor het hebben van e-sigaretten.

Net na middernacht vandaag, 26 juli 2019, kwam de heer Panuwat Subun, 24 jaar oud uit Ayutthaya, naar het politiebureau van Pattaya City, waar hij meldde dat vier mannen die beweerden dat ze van de onderzoeksafdeling van de politie van Regio 2 waren hem afpersden voor geld .

https://www.youtube.com/watch?v=iEX2bGJKtN8

Panuwat vertelde de politie dat die mannen hem hebben betrapt met twee sets e-sigaretten die oorspronkelijk 1,250 Baht per set kosten bij een benzinestation in Zuid-Pattaya.

Ze hadden hem 30,000 Baht gevraagd omdat hij hem niet naar het politiebureau had gestuurd, beweerde hij. Hij zei dat hij niet genoeg contant geld had, dus gaf hij hen een gouden armband ter waarde van ongeveer 20,000 Baht met 5,000 Baht contant geld.

Daarna namen ze hem mee op een pick-up truck en zetten hem af op Pattaya Beach Road in de buurt van Soi 13/2.

Luitenant-kolonel Kamon Appakarat, plaatsvervangend onderzoekspolitie van de politie van Pattaya, zegt dat ze het incident onderzoeken.

Vapen in Thailand blijft strikt tegen de wet en Thailand heeft enkele van de zwaarste straffen ter wereld voor vapen.

Meerdere verhalen van voornamelijk toeristen die beweren dat ze zijn afgeperst voor maximaal 50,000 baht zijn regelmatig in de nieuwscyclus gekomen sinds een zwaar optreden tegen vapen ongeveer twee jaar geleden. Ondertussen voert het Thaise hoofd van Phillip Morris in Thailand campagne voor een rookvrije toekomst en hoopt hij de strikte wetten van Thailand op vapen te kunnen veranderen.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/