Rapport van het Ministerie van Toerisme dat toerisme wordt betwist door verschillende ministeries, beschuldigd van spindoctoring

Pattaya-
Berichten van de regering dat het Thaise toerisme in opkomst is, werden vandaag door een andere regeringsafdeling betwist, wat aantoont dat het ware beeld van toerisme op zijn best duister is.
Terwijl het ene ministerie het niet eens lijkt te zijn met het andere, zegt een lokale bedrijfsleider in Pattaya dat het toerisme in Pattaya veel slechter is dan de cijfers suggereren en wat het ministerie van Toerisme en Sport gisteren in dit artikel en een officiële publicatie van de regering verklaarde.
In feite zijn de vooruitzichten verschrikkelijk - met Vietnam dat een "enge" voorstel presenteert als een concurrent voor de toeristendollar, volgens Ekkasit Ngamphichet.
Vandaag heeft de Nationale Raad voor Economische en Sociale Ontwikkeling - een ministerieel orgaan - gezegd dat de resultaten over het eerste kwartaal in Thailand een algemene vertraging van het toerisme lieten zien, het tegenovergestelde van wat het ministerie van Toerisme en Sport gisteren verklaarde.
Van een stijging van 4.3% in het laatste kwartaal zakte dit volgens de Raad naar 1.8% dit kwartaal. Toeristen uit Oceanië, Europa en het Midden-Oosten komen volgens de Raad niet zoals verwacht.
Het toerisme uit China deed het beter, maar daalde nog steeds van 10.5% naar 1.7%, aldus de Raad.
Pattaya-leider op het gebied van zaken en toerisme, Ekkasit Ngamphichet – die twee weken geleden zei dat het toerisme in Pattaya achteruit ging – is niet van gedachten veranderd in een nieuw interview met de bijbehorende Thaise media en pers, waaronder The Pattaya News.
Hij is zelfs nog pessimistischer dan voorheen. Hij zei dat het uit zijn analyse van lokale bedrijven moeilijk was om een ​​reden te vinden om positief te zijn.
Hij zei dat er in het algemeen weinig Europeanen en westerlingen waren uit Australië, Europa en Amerika. Ja, de Russen waren in aantal teruggekeerd, maar het was niet veel. De Indiase markt leek te groeien, maar het was nog steeds fel bediscussieerd of ze significante bedragen zouden uitgeven.
De Chinese toeristenmarkt was "vrij rustig". Chinees Nieuwjaar in februari was volgens de heer Ngamphichet slechts een schaduw van voorgaande jaren en in april en mei waren er steeds minder Chinezen - veel minder dan op basis van de resultaten van vorig jaar kon worden verwacht.
De heer Ngamphichet suggereerde dat de cijfers van spindoctors van de overheid niet op de grond werden getoond.
Hij beschreef Vietnam als een enge concurrent van Thailand en Pattaya en mensen kozen steeds vaker Vietnam boven Thailand.
Volgens de heer Ngamphichet heeft Vietnam veel onontgonnen en nieuwe toeristische locaties en veel mensen kiezen ervoor om daarheen te gaan in plaats van Pattaya in het bijzonder en Thailand in het algemeen.
Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/