VS zeggen dat ze de relatie met Thailand willen verdiepen, feliciteert nieuwe democratisch gekozen regering

Bangkok-

De Amerikaanse regering zei de nieuwe regering van Thailand te steunen in een verklaring die gisteren werd uitgegeven na de eerste vergadering van het nieuwe kabinet.

Staatssecretaris Mike Pompeo zei dat zijn land ernaar uitkijkt om te werken aan “de alliantie en het partnerschap” tussen beide regeringen te verdiepen, nadat er door controversiële manoeuvres deze week, vier maanden na de verkiezingen, uiteindelijk een nieuw kabinet in Bangkok is gezeten.

"Onze alliantie zal nog sterker worden naarmate we samenwerken om doelen te bereiken die beide landen gemeen hebben, zoals veiligheid, vrede en welvaart in de Indo-Pacific en over de hele wereld", zei Pompeo.

De verklaring was niet genoeg om Prayuth Chan-o-cha te feliciteren of zelfs maar een naam te geven, de voormalige legeraanvoerder die regeerde sinds hij de macht greep in een staatsgreep in 2014. Na de algemene verkiezingen van eind maart keerde Prayuth terug aan de macht als premier.

Het komt op het moment dat de regering-Trump debatteert of het de volledige banden met Thailand moet herstellen die tijdens de staatsgreep zijn verminderd. Experts op het gebied van buitenlands beleid en voorvechters van rechten zeggen dat het leger het graag ziet gebeuren vanwege de bezwaren van velen in het ministerie van Buitenlandse Zaken.

"De Verenigde Staten kijken ernaar uit om samen te werken met de nieuw gevormde Koninklijke Thaise regering om de alliantie en het partnerschap tussen onze twee naties te verdiepen, voortbouwend op meer dan twee eeuwen vriendschap tussen ons volk", zei Pompeo. “We ondersteunen transparantie en goed bestuur over de hele wereld en zullen hiertoe blijven samenwerken met het Thaise volk en de Koninklijke Thaise regering.”

BRONkokosnoten
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/