De nieuwe minister van Financiën zegt dat hij zich niet zal bemoeien met de beslissingen van de Centrale Bank over het monetaire beleid, en dat hij de bank de kracht van de baht zal laten afhandelen

BANGKOK (Reuters) – De nieuwe minister van Financiën van Thailand zei dat hij zich niet zal bemoeien met de monetaire-beleidsbeslissingen van de centrale bank en dat hij deze de versterking van de baht-valuta zal laten afhandelen. 

Het ministerie is van plan economische stimuleringsmaatregelen in te voeren nadat de regering haar beleid volgende week in het parlement heeft aangekondigd, vertelde Uttama Savanayana aan verslaggevers.

De baht is dit jaar tot dusver ongeveer 5.9% gestegen ten opzichte van de dollar, wat een bedreiging vormt voor de exportafhankelijke economie en het cruciale toerisme.

Abonneren
BRONReuters, Thais visum
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/