Thai Sports-update met Danny Knobler - WK-kwalificatiewedstrijden, Marathon

Door Danny Knobler

Thailand speelt tegen de Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam, Maleisië en Indonesië in de tweede ronde van de Aziatische kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar. De eerste game is op 5 september, en deze ronde loopt tot en met 9 juni 2020.

Het Thaise herenteam heeft het WK nooit gehaald, terwijl het Thaise damesteam zich in elk van de laatste twee cycli heeft gekwalificeerd. Het herenteam kwam in de laatste cyclus door deze ronde, maar kwam niet in de buurt van de laatste kwalificatieronde.

Thailand speelt home-and-home met de andere vier teams in Groep G. De acht groepswinnaars en de vier beste teams op de tweede plaats gaan door naar de laatste ronde en kwalificeren zich ook voor de Asian Cup van 2023 in China.

Groep G lijkt competitief te zijn, met geen van de topteams van Azië, maar ook geen walkover-games. De VAE is het hoogst gerangschikte team in de groep, op 67e in de wereld en zesde onder Aziatische teams. Thailand staat 116e op de laatste wereldranglijst, achter Vietnam (96) maar voor Maleisië (159) en Indonesië (160).

Thailand speelde 1-1 gelijk met de VAE tijdens de Asian Cup in januari en verloor van Maleisië op basis van de uitdoelpunten in de halve finales van de AFF Suzuki Cup 2018.

De thuiswedstrijden van Thailand worden normaal gesproken gespeeld in het Rajamangala Stadium, in Hua Mak, in het oostelijke deel van Metropolitan Bangkok, vlak bij de snelweg Bangkok-Chonburi en ongeveer 140 km van het centrum van Pattaya. Het exacte programma voor de kwalificaties wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

**

De 28e jaarlijkse Pattaya Marathon wordt op zondag 21 juli gelopen op een parcours dat begint op Walking Street en langs het strand loopt en uiteindelijk naar Jomtien Beach en terug. De marathon is een enorm evenement geworden, met vorig jaar 15,000 deelnemers en met in totaal 1.1 miljoen baht aan prijzengeld.

Vanwege de hitte begint de marathon om 3 uur

Danny Knobler deed al 40 jaar verslag van sport in de Verenigde Staten en schreef voor Bleacher Report, CBSSports.com, ESPN.com, en vele andere websites en publicaties. Je kunt hem nu vinden in Danny's Sports Bar op Soi Made In Thailand in Pattaya, waar je live en opgenomen sportevenementen van overal ter wereld kunt bekijken.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/