Nieuwe minister van Toerisme zegt dat de kracht van de Thaise valuta een "grote hoofdpijn" is voor het toerisme

Thailand-

Dit rapport, grafiek Credit Bloomberg:

De Thaise minister van Toerisme heeft een stijging van de baht de schuld gegeven van het ondermijnen van de toeristenaankomsten in de op een na grootste economie van Zuidoost-Azië en zegt dat hij de zaak met de centrale bank zal bespreken, waarbij hij de toenemende bezorgdheid over de winst van de valuta benadrukt.

Het aantal aankomsten is gedaald vanwege de kracht van de baht, vertelde Piphat Ratchakitprakarn, minister van toerisme en sport, aan verslaggevers in Bangkok nadat hij officieel zijn nieuwe functie begon. Piphat zei dat hij met de Bank of Thailand en de minister van Financiën zal bespreken wat er kan worden gedaan om de industrie te helpen ondersteunen.

"De kracht van de baht is een van de redenen waarom het aantal toeristen is gedaald, omdat degenen die komen, minder geld uit hun valuta zouden krijgen om uit te geven", zei Piphat donderdag. “Toerisme wordt beschouwd als een van de belangrijkste inkomstenbronnen van ons land. Ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de aankomsten toenemen en meer inkomsten worden gegenereerd dan voorheen.”

Het doel van Piphat om het aantal aankomsten te vergroten, staat in contrast met het standpunt van zijn voorganger, Weerasak Kowsurat, die zei dat Thailand zich minder zou moeten bekommeren om het vergroten van het aantal reizigers en zich in plaats daarvan zou moeten concentreren op het verbeteren van duurzaam toerisme om de milieueffecten veroorzaakt door te veel bezoekers te verminderen.

Volledig rapport: https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-07-18/world-beating-baht-is-a-big-big-headache-for-thailand-s-tourism

 

Abonneren
BRONBloomberg
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/