Speedbootexploitanten, strandverkopers, claimen tot 80% minder toeristen ten opzichte van vorig jaar voor huidige vakanties

Pattaya-

Leden van de aangesloten lokale pers, waaronder The Pattaya News, interviewden gistermiddag 16 juli 2019 veel lokale strandexploitanten over zaken dit jaar op de eerste dag van een tweedaagse religieuze feestdag. Ze werden specifiek gevraagd naar het aantal toeristen in vergelijking met het voorgaande jaar en het aantal toeristen dat de eilanden bezoekt en deelneemt aan strandactiviteiten zoals het huren van strandstoelen.

De antwoorden waren niet positief.

Hoewel onwetenschappelijk, zei elke verkoper die werd gesproken, dat ze tijdens deze vakantie jaar na jaar een aanzienlijke terugval in het bedrijfsleven hadden. Dit omvat binnenlandse en buitenlandse toeristen.

Verschillende speedbootexploitanten beweerden dat hun bedrijf jaar op jaar met 80% daalde, niet alleen voor deze vakantie, en zeiden dat ze de financiële gegevens hadden om dit te bewijzen.

Ondertussen beweerden de strandstoelverkopers dat hun bedrijf in totaal ongeveer 50% was gedaald. (Noot van de redactie: dit zijn, zoals gezegd, onwetenschappelijke resultaten) Dit is nadat een lokale toerismefunctionaris onlangs aan andere pers een optimistisch cijfer gaf van het toerisme in de stad met een daling van 30% op jaarbasis met Europese toeristen. De Pattaya News berichtte niet over dit artikel omdat we niet aanwezig waren voor deze verklaringen, maar voor gisteren.

Vandaag, 17 juli 2019, is de tweede dag van de tweedaagse religieuze feestdag en het begin van de boeddhistische vastentijd.

Geïnterviewde ondernemers gaven aan dat ze verschillende factoren de schuld gaven van de neergang, zoals de wereldeconomie, de handelsoorlog met China of toeristen die naar andere stranden en eilanden zoals Koh Samet of Koh Chang gingen.

Wat de redenen ook zijn, lokale strandeigenaren zijn niet blij en hopen dat de overheid actie onderneemt om het toerisme te stimuleren. Ze spraken voorzichtig optimisme uit dat acties van de lokale overheid het toerisme zouden doen toenemen, zoals werk dat wordt gedaan om het jaarlijkse probleem van overstromingen op te lossen, beter politiewerk en regelmatiger festivals en evenementen.

Noot van de redactie: geen van de geïnterviewde personen gaf de immigratieregels of de kracht van de baht de schuld van de teruggang in het toerisme.

 

 

 

 

BRONPattaya Persvereniging
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/