Deze week in sport in Pattaya, 16 juli 2019 - Gastcolumn

 

Door Danny Knobler

De drumbeat begint bij de openingsaftrap en gaat door tot het laatste fluitsignaal en daarna. Joe grijpt de megafoon en smeekt de andere leden van de Pattaya Dangerous Family supportersgroep om te zingen.

De fans zijn een mix van Thai en Farang. De woorden van de liedjes zijn een mengeling van Thais en Engels.

“Wij zijn Pattaya! Wij zijn Loma!”

Loma is natuurlijk Thais voor Dolfijn. Pattaya Discovery United FC is de Dolfijnen. En de Pattaya Dangerous Family is de trouwe supportersgroep die hen naar huis en uit volgt in de Thaise Vierde Klasse.

Het is voetbal, of voetbal als je Amerikaans of Australisch bent. Het spel is vertrouwd, ook al is het spelniveau niet bepaald Major League. De ervaring is uniek Thais, met een klein beetje Pattaya-uniekheid erin gegooid.

Het Thaise koninklijke volkslied wordt gespeeld vóór de wedstrijden, net zoals het is voor films in de bioscopen hier. De spelers begroeten elkaar en de fans met een wai. Na de wedstrijd gaan beide teams naar elke groep supporters om te groeten, en de supporters juichen (voor de enige keer de hele dag) de tegenstander toe.

En het team van Pattaya Discovery United juicht dan toe en maakt een teamfoto voor de supporters.

De afgelopen weken zijn de foto's gelukkig geweest, want het team van Pattaya draait op volle toeren. Met vier opeenvolgende overwinningen zijn de Dolphins 10-4-4 van het seizoen, derde in de competitie, acht punten van de top en, belangrijker nog, slechts drie punten verwijderd van de tweede plaats. Als ze zaterdagmiddag Koh Kwang FC in Chantaburi kunnen verslaan, zouden ze zelfs op punten gaan met Koh Kwang voor de tweede promotieplek naar de Derde Klasse.

Als je je afvraagt ​​waarom een ​​stad als Pattaya, met zo'n loyale steun, alleen een Fourth Division-team heeft, dan is dat een terechte vraag. De afgelopen jaren was hier een Premier League-team genaamd Pattaya United gevestigd. Maar na vorig seizoen verhuisden de eigenaren het team naar Samut Prakan, in de buitenwijken van Bangkok.

Als je de stand van de Thaise Premier League googelt, wordt het team nog steeds als Pattaya United weergegeven, slechts twee punten verwijderd van de top van de tafel. Maar als je de totaalaantallen bekijkt, zie je Samut Prakan helemaal onderaan, met een gemiddelde van slechts 2,476 per wedstrijd.

Onnodig te zeggen dat een succesvol team het veel beter zou hebben gedaan in Pattaya. Veel, veel beter met elke hoeveelheid promotie en/of met een stadion dat beter bereikbaar is vanuit het centrum van de stad.

Pattaya United speelde in het Nongprue Municipality Stadium, hetzelfde terrein dat Pattaya Discovery United nu gebruikt. Het is aan de Darkside, bijna negen kilometer van het belangrijkste toeristengebied, 20-40 minuten rijden met een taxi of gehuurde baht-bus.

Gelukkig organiseert een trouwe Pattaya Discovery-fan genaamd Mike Lowe voor elke thuiswedstrijd een bahtbus van Retox Game On Soi Honey. De aftrap is om 4 uur, maar de bus vertrekt net na 2 uur om een ​​pre-game stop mogelijk te maken bij een bar dicht bij de grond. Pregame-bieren aan die bar verkopen voor 55 baht, en bier op de grond is 80 baht voor een grote fles Chang of Leo. Verschillende voedselverkopers verschijnen regelmatig op de grond, met kebab, kip- en inktvisspiesjes en garnalenballen tussen de aangeboden items tijdens de laatste thuiswedstrijd.

De volgende thuiswedstrijd is op 27 juli en het is een grote. Pattaya Discovery speelt tegen Bankhai United, het team dat bovenaan staat.

**

Er zijn het hele jaar door verschillende andere sportevenementen in Pattaya, en deze periodieke column in The Pattaya News houdt u op de hoogte van al deze evenementen.

Het grootste jaarlijkse evenement is de Honda LPGA Thailand, een vaste stop op de topgolftour voor vrouwen. Het toernooi wordt sinds 2006 elk jaar gehouden, met 70 van de beste spelers ter wereld en een prijzenpot van $ 1.6 miljoen. De data voor het 2020-toernooi zijn nog niet bekend gemaakt, maar het wordt normaal gesproken in het laatste weekend van februari gehouden in de Siam Country Club.

Het andere grote evenement dit jaar vindt plaats in september, wanneer Pattaya de 2019 Wereldkampioenschappen Gewichtheffen zal organiseren. Dit is een enorm toernooi in de wereld van gewichtheffen omdat het dient als kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokyo in 2020. Het toernooi vindt plaats op 18-27 september in het Eastern National Indoor Sports Stadium, dat bij Sukhumvit net ten zuiden van de stad ligt. Er worden gewichtheffers uit 197 landen verwacht.

Danny Knobler deed al 40 jaar verslag van sport in de Verenigde Staten en schreef voor Bleacher Report, CBSSports.com, ESPN.com, en vele andere websites en publicaties. Je kunt hem nu vinden in Danny's Sports Bar op Soi Made In Thailand in Pattaya, waar je live en opgenomen sportevenementen van overal ter wereld kunt bekijken.

Noot van de redactie: wil je voor ons schrijven en iets behandelen dat dicht bij en dierbaar is voor jou of de lokale gemeenschap? Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Stuur ons een bericht op Facebook of e-mail ons op Pattayanewseditor@gmail.com.

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/