Zuid-Koreaanse staatsburger gezocht op INTERPOL Red Alert wegens vermeende mensenhandel in Pattaya

Pattaya-

Politiefunctionarissen, in samenwerking met de Zuid-Koreaanse wetshandhaving, hebben vandaag de arrestatie aangekondigd van een Zuid-Koreaanse onderdaan, de heer Giheon Kim, 42 jaar oud. Hij werd gearresteerd op 10 juli 2019 in Pattaya op basis van een tip en werd gezocht op basis van een INTERPOL Red Alert uitgegeven in oktober 2018.

De waarschuwing vermeldde dat de heer Kim vrouwen zou hebben verhandeld vanuit de omgeving van Pattaya en Bangkok naar Korea. De volledige waarschuwing is hier:

Daarin staat dat hij in juni 2018, met behulp van werk als lokaas en met verschillende andere niet nader genoemde Koreaanse mannen, vijf Thaise vrouwen naar Korea lokte. In de waarschuwing staat dat de vrouwen vervolgens werden gedwongen om tegen hun wil in de prostitutie te gaan en dat hun paspoorten en identificaties werden afgenomen. Volgens de waarschuwing probeerden de vrouwen te ontsnappen en werden ze zowel verbaal als fysiek betrapt en gestraft.

Volgens de Thaise autoriteiten is hij in de herfst van 2018 naar Thailand gevlucht en zijn toeristenvisum was in december 2018 verlopen. Volgens de immigratiedienst die de pers informeerde, was hij 196 dagen te lang gebleven.

Hij werd betrapt tijdens een diner in de buurt van zijn appartement in Centraal Pattaya na een anonieme tip.

Hij riskeert deportatie, Thaise aanklachten voor de overschrijding en een maximum van dertig jaar gevangenisstraf.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/