Pattaya Tourism Association voorspelt 19 miljoen bezoekers, 5% stijging dit jaar, CP heeft een groot complex in de maak

Hoofdkantoor in Bangkok.

Pattaya-

Nikkei Asian Review heeft deze week een artikel uitgebracht waarin ze stellen dat het hoofd van de Business and Tourism Association van de steden dit jaar in totaal 19 miljoen bezoekers aan de stad heeft voorspeld, een totale stijging van 5%, wat bijna de helft is van het voorspelde totaal. 40 miljoen bezoekers.

Er wordt veel gedaan om Indiase, moslim- en Chinese toeristen naar de stad te trekken, zoals een korte wandeling door Walking Street elke bezoeker zal laten zien.

CP, een voedsel- en detailhandelsgroep van 63 miljard dollar, is van plan de stromen van mensen en goederen door de regio Chon Buri te hervormen. Een hogesnelheidslijn en aanverwante projecten zijn bedoeld om zakelijke professionals, ondernemerstalent en toeristen naar het gebied te trekken. CP bepaalt het aantal treinstations en geeft de groep de macht om te bepalen welke gebieden worden ontwikkeld.

Nikkei Asian Review schreef:

Het Thaise conglomeraat Charoen Pokphand Group is van plan een enorm commercieel en residentieel complex te bouwen in de strandstad Pattaya, zo heeft de Nikkei Asian Review vernomen, een project dat naar verwachting de winstgevendheid zal verhogen van een hogesnelheidslijn met een waarde van $ 7.3 miljard die het bedrijf heeft gekozen bouwen.

Het complex, groter dan 480,000 vierkante meter, omvat een winkelcentrum, hotel, bioscopen en een congrescentrum. Het investeringsbudget zal minstens 10 miljard baht (327 miljoen dollar) bedragen, zei een bron in de stad Pattaya.

Hoewel CP geen spoorwegervaring heeft, heeft het een contract gewonnen om drie internationale luchthavens met elkaar te verbinden, twee in de buurt van Bangkok en de andere ten zuiden van Pattaya. De spoorlijn zal naar verwachting in 2024 in gebruik worden genomen.

Het geplande complex voor gemengd gebruik biedt een manier om de winstgevendheid van de lijn te vergroten. Toeristen konden de trein nemen naar de winkel- en uitgaansbestemming, terwijl bewoners naar de luchthavens of andere delen van Thailand konden pendelen.

Pattaya, ongeveer 160 km ten zuidoosten van de hoofdstad, dient als een soort toegangspoort tot de oostkust van Thailand, waar de automobielindustrie, consumentenelektronica en andere productie-industrieën zich in de jaren negentig begonnen te concentreren.

Het originele artikel is hier te vinden: https://asia.nikkei.com/Business/Companies/Thailand-s-CP-plans-330m-seaside-hub-linked-to-high-speed-rail?fbclid=IwAR0ILznGlLIL34bFJ-6PLJ6PD0OjZ7WEMfeQ4ciHu2tBbgr9zxybaMrqwH4

Het Thaise kabinet keurde in juni de treindeal tussen CP en de Staatsspoorwegen van Thailand goed. Het contract wordt deze maand door beide partijen ondertekend. Het bedrijf China Railway Construction is ook betrokken bij een consortium om de spoorlijn te bouwen. Naar verwachting is de spoorlijn in 2024 klaar.

 

BRONNikkei Aziatische Beoordeling
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/