Optreden tegen motoren gaat door, uitgebreid naar verhuurwinkels, buitenlanders zonder rijbewijs

Pattaya-

We berichten al enkele weken dat de politie strenger is op het gebied van op maat gemaakte motorfietsen, uitlaten, racen, etc. in de stad nadat een paar weken geleden een Russische toerist was vermoord, naar verluidt door een groep mensen die aan het racen waren op een grote weg.

Nu breidt het harde optreden zich nog verder uit.

Pol Maj Arut Sathanon zegt dat de politie van Pattaya de bevelen volgt van het hoofdkantoor van de Royal Thai Police in Bangkok.

De politie heeft aangekondigd dat de controles op rijbewijzen steekproefsgewijs zullen toenemen en dat de garantie dat op maat gemaakte fietsen en uitlaten legaal zijn, zal toenemen. Ze verklaarden ook dat ze motorverhuurbedrijven zullen inspecteren en alle winkels een boete van 2000 baht zullen opleggen die verhuurt aan bestuurders zonder rijbewijs.

Ondertussen vond er vanmorgen opnieuw een ernstig ongeval plaats waarbij twee jonge Thaise studenten ernstig gewond raakten bij een incident met een buitenlandse toerist op een ‘big bike’-motorfiets. Pol Maj Arut zei dat alle toeristen in het bezit moeten zijn van een internationale licentie (of een andere wettelijke vergunning) om in Thailand een motorfiets te huren en te berijden. Overtreders kunnen een maand gevangenisstraf en een boete van maximaal 1,000 baht of beide riskeren.

 

 

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/