Optreden tegen motoren gaat door, uitgebreid naar verhuurwinkels, buitenlanders zonder rijbewijs

Pattaya-

We berichten nu al enkele weken dat de politie strenger is op het gebied van aangepaste motoren, uitlaten, racen, enz. in de stad nadat een Russische toerist een paar weken geleden werd vermoord, naar verluidt door een groep mensen die raceten op een hoofdweg.

Nu breidt het hardhandig optreden zich nog verder uit.

Pol Maj Arut Sathanon zegt dat de politie van Pattaya de bevelen van het hoofdkantoor van de Royal Thai Police in Bangkok opvolgt.

De politie stelt steekproefsgewijs controles op rijbewijzen en ervoor te zorgen dat aangepaste fietsen en uitlaten legaal worden, zal toenemen. Ze verklaarden ook dat ze motorverhuurwinkels zullen inspecteren en winkels van 2000 baht zullen beboeten die verhuren aan chauffeurs zonder rijbewijs.

Ondertussen was er vanochtend opnieuw een ernstig ongeval waarbij twee jonge Thaise studenten zwaargewond raakten bij een incident met een buitenlandse toerist op een “grote motor”-motorfiets. Pol Maj Arut zei dat alle toeristen in het bezit moeten zijn van een internationale licentie (of een andere wettelijke vergunning) om een ​​motorfiets te huren en te rijden in Thailand. Overtreders kunnen een maand gevangenisstraf krijgen en een boete tot 1,000 baht of beide.

 

 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/