Tropische storm Mun brengt opnieuw lichtvervuilingsproblemen op de stranden van Na Jomtien aan het licht (video)

Na Jomtien-

Op 5 juli 2019 gonsden de sociale media van video's en foto's van bezorgde burgers op Na Jomtien Beach, terwijl opnieuw dik zwart water uit lokale rioleringen in de oceaan stroomde, ondanks de stad die eerder had verklaard dat zandzakken en een ijzeren poort dit probleem zouden voorkomen in de toekomst.

In mei berichtten wij en andere perskanalen over de toestand van het strand van Na Jomtien toen video's viraal gingen over de toestand van de oceaan. Autoriteiten hielden meerdere vergaderingen en verklaarden dat het probleem beschadigde pompen en pompstations waren die moesten worden gerepareerd. De stad gaf toe dat het herstel van het systeem enige tijd zou vergen en gebruikte daarom tijdelijke maatregelen zoals een consequente reiniging van het drainagesysteem, het zandzakken van de uitgangen naar het strand, de installatie van een ijzeren poort om te voorkomen dat afvalwater naar de oceaan stroomt en het omleiden van afvalwater naar andere pompstations. in de omgeving van Pattaya.

Echter, zoals de huidige stormen lieten zien, was de tijdelijke oplossing niet genoeg en opnieuw stroomde er smerig uitziend en stinkend zwart water in de oceaan in Na Jomtien.

Stadsfunctionarissen verklaren dat de ijzeren poort het begaf tijdens de zware stormen, waardoor ook zandzakbarrières werden vernietigd en langs het strand werden gewassen.

Ze zullen een nieuwe, stevigere ijzeren poort en zandbarrières installeren, zeiden stadsfunctionarissen tegen de pers.

Er wordt verder gewerkt aan de reparatie van het pompstation en het drainagesysteem, maar de autoriteiten benadrukken dat dit niet van de ene op de andere dag plaatsvindt en tijd zal blijven vergen.

Stadsfunctionarissen verklaren dat het pompsysteem en het drainagesysteem momenteel ook volledig worden schoongemaakt. Ze zeiden ook dat ze het aantal controles op het systeem zullen verhogen en ervoor zullen zorgen dat ze de lokale gemeenschap op een consistente basis blijven updaten over de voortgang van de algehele reparatie van het drainagesysteem.

 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/