Nigerian National gearresteerd in Pattaya voor online geldzwendel, minstens 1.5 miljoen baht gestolen.

Pattaya-

Vanmiddag, 6 juli 2019, werd een Nigeriaanse staatsburger, de heer Yuchana Joseph Amujioku, 40 in zijn huis in Pattaya gearresteerd samen met zijn Thaise vrouw, Wasana Kanchak, 36 jaar oud voor het naar verluidt stelen van 1.5 miljoen baht van een Thaise vrouw in een geavanceerde online romantiekzwendel.

De politie verklaarde dat de heer Amujioku beweerde een Amerikaanse militaire arts te zijn die voor de Wereldbank werkte op Facebook onder de schermnaam UD Danid genaamd David Mandy. In februari stuurde hij een bericht naar een 44-jarige Thaise vrouw en vertelde dat hij haar 500,000 dollar zou sturen, maar dat hij verschillende betalingen nodig had om het geld over te maken voor bankkosten om het geld vrij te geven. Hij heeft naar verluidt ook geposeerd als verschillende andere mensen, zoals de onderstaande video laat zien.

De vrouw, die niet door de politie werd genoemd, maakte 1.5 miljoen baht over aan de heer Amujioku, die vervolgens prompt het Facebook-account verwijderde en verdween. Vervolgens meldde ze het incident aan de politie, die begon met het volgen en zoeken naar meneer Amujioku.

De politie gelooft dat hij, samen met zijn vrouw, deze zwendel vaak heeft gepleegd door op Thaise staatsburgers te jagen.

Volgens de politie had hij talloze bankrekeningen en in een poging om de wetshandhavers voor de gek te houden, ging hij vermomd naar geldautomaten, waarbij hij zich zelfs zou verkleden als een vrouw met een jurk en een neppruik. Hij had talloze bankrekeningen en bankboeken geopend met verschillende vormen van valse identificatie in een poging om de fondsen en overschrijvingen te verbergen.

Echter, na maanden zoeken, vond de politie vanmiddag hun man en hij is al die tijd in Pattaya.

De heer Amujioku heeft geen verklaring afgelegd, maar naar verluidt heeft zijn vrouw de zwendel volledig toegegeven en veel mensen opgelicht, waaronder de vrouw in kwestie. Ze verklaarde dat ze 5% van het deel van het geld van haar man had gekregen om hem te helpen.

Beiden worden nu geconfronteerd met zeer ernstige beschuldigingen in het Thaise rechtssysteem en verblijven in een lokale gevangenis.

 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/