Koreaanse YouTube-ster betrapt Baht-buschauffeurs op video die 100 baht per persoon in Pattaya aanrekenen

Pattaya-

Gisteren, 5 juli 2019, ging een video viraal op Thaise sociale media van de Koreaanse YouTube-"sterren" BongBong die beweerden dat op een reguliere baht-busreis van Second Road naar Jomtien Beach hij en zijn vrienden 100 baht per persoon moesten betalen versus de standaard 10 baht tarief. Hij klaagde over het incident op video en het ging snel viraal op Thaise sociale media.

Hij verklaarde in de video dat hij de standaardprijs pas later kende toen hij erachter kwam dat hij, in zijn woorden, opgelicht was en de klachtvideo maakte.

Ambtenaren van Pattaya City hebben de video gezien en zijn gisteren naar de bushalte op Second Road in de buurt van Walking Street gegaan om antwoorden te eisen.

Ze spraken met de heer Thawat Bunnag, die voorzitter is van de Pattaya Baht Bus Cooperative. Hij verklaarde dat honderden gevallen zoals deze in de loop der jaren zijn gemeld en vervolgd en dat de video geen informatie bevat die hen zou kunnen helpen de overtredende bestuurder te lokaliseren voor aansprakelijkheid. Hij verklaarde dat alle baht-bussen het nummer van de bus- en chauffeursidentificatie achter in de bus hebben en dat elke klant die denkt een probleem te hebben gehad een foto van die informatie moet maken voor een klacht.

Hij zei dat de chauffeurs is verteld wat de standaardprijs is voor een rit met de baht-bus en dat ze niet hoger mogen rekenen, omdat dit het toerisme en het imago van Pattaya schaadt.

Ambtenaren van Pattaya City hebben meer informatie gekregen van BongBong en bekijken de camerabeelden op het moment dat ze zeiden dat ze de bus namen om de identificatie van de bestuurder en het gebruikte voertuig te verkrijgen.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/