Tropische storm Mun zal de komende twee dagen waarschijnlijk het Chon Buri-gebied treffen

Thailand-

De TMD (Thaise Meteorologische Afdeling) heeft vanochtend een waarschuwing afgegeven met betrekking tot mogelijke effecten van tropische storm 'Mun'.

De TMD meldt dat de tropische storm met een snelheid van 20 km/u westwaarts trekt vanaf het eiland Hainan in de Zuid-Chinese Zee en morgen (4 juli) aan land zal komen tussen Noord-Vietnam en China. Er wordt voorspeld dat de storm stortregens en harde wind met zich mee zal brengen over delen van Thailand, vooral in het noorden, noordoosten, midden en oosten.

Volgens AccuWeather kan Mun in de komende 12-24 uur weer verzwakken tot een tropische depressie als gevolg van interactie met land, maar er is een kans dat het een tropische storm blijft als hij uit Hainan, China, terug in de Tonkinzee komt. Tot en met woensdag worden zware regenval en windstoten verwacht in Hainan, waarna de omstandigheden tegen donderdag verbeteren.

 

Het vermeldde ook gebieden die mogelijk door de storm worden getroffen, waaronder Pattaya en Chonburi

juli 3
Noord: Chiang Rai, Phayao, Nan, Phrae, Uttaradit, Phitsanulok, Tak, Sukhothai en Phetchabun.

Noordoosten: Loei, Nong Bua Lam Phu, Nong Khai, Bueng Kan, Udon Thani, Sakhon Nakhon, Nakhon Phanom, Mukdahan, Kalasin, Yasothon, Roi Et, Maha Sarakham, Amnat Charoen, Chaiyaphum, Khon Kaen, Nakhon Ratchasima, Si Sa Ket en Ubon Ratchathani.

Centraal: Ratchaburi, Kanchanaburi, Uthai Thani, Nakhon Pathom, Nakhon Sawan, Lop Buri en Saraburi.

Oost: Nakhon Nayok, Prachin Buri, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat.

Zuid: Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Ranong, Phang Nga en Phuket.

juli 4
Noord: Chiang Rai, Nan, Phrae, Uttaradit, Phitsanuloke, Tak, Kamphaeng Phet, Phichit en Phetchabun.

Noordoosten: Loei, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Sakhon Nakhon, Nakhon Phanom, Mukdahan, Chaiyaphum, Khon Kaen en Kalasin.

Centraal: Ratchaburi, Kanchanaburi, Uthai Thani, Nakhon Pathom en Suphan Buri.
Oost: Sa Kaeo, Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat.

Zuid: Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Ranong en Phang Nga.

De TMD voegde eraan toe dat kleine schepen niet naar zee mogen gaan in de Andamanse Zee of de Golf van Thailand vanwege de mogelijk sterke zuidwestmoesson die frisse wind en golfhoogten van 2-3 meter met zich meebrengt.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/