Lokale 75-jarige Thaise man zegt dat hij zijn eigen generator heeft gebouwd en uitgevonden die geen brandstof gebruikt

Thailand-

De 75-jarige Cheun Funkai, een voormalige werknemer van de Electricity Authority of Thailand die 12 jaar geleden met pensioen ging, beweert na meer dan een decennium van vallen en opstaan ​​een prototypegenerator te hebben uitgevonden.

De generator heeft geen olie, kolen of gas nodig om te draaien en is volledig door hemzelf ontworpen en gebouwd.

De generator maakt gebruik van een handslingersysteem en is klein genoeg om draagbaar te kunnen worden verplaatst, met een gewicht van ongeveer 100 kg. Hij wil geen details over het ontwerp geven, maar stelt dat de kern van het apparaat wordt aangedreven door een hart dat na ongeveer vijftien minuten met de hand aanzwengelen tot 6-8 uur stabiele elektriciteit zal genereren. Hij demonstreerde het apparaat voor de pers waarin het met succes elektriciteit opwekte zonder brandstof te gebruiken.

Hij zegt dat de productiekosten van de machine ongeveer 16,000 baht bedragen en dat het prototype, dat volgens hem niet mooi is en zal worden verfijnd, volledig door hemzelf thuis is gemaakt.

Hij heeft een patent voor het apparaat ontvangen van het ministerie van Handel, dat volgens hem het auteursrecht op het apparaat heeft en het zal gaan verkopen en distribueren in heel Thailand als een bron van goedkope elektriciteit voor Thais in landelijke gebieden.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/