Verplichte reisverzekering zal waarschijnlijk tegen het einde van dit jaar voor Thailand-bezoekers zijn

Het Thaise kantoor van de Insurance Commission zegt tegen eind 2019 een verplichte reisverzekering in te voeren voor bezoekers aan Thailand.

 

De verplichte basisreisverzekering biedt tot 1 miljoen baht dekking in geval van overlijden, met een maximale duur van 30 dagen, de kosten zijn naar verluidt slechts 20 baht. Van toeristen wordt verwacht dat ze het betalen als ze in Thailand aankomen zonder bewijs van een adequate huidige reisverzekering.

De Bangkok Post meldt dat de premie zou worden doorgesluisd naar het Thailand's Tourism Promotion Fund voor dekking van betalingen in het geval van claims.

De nieuwe verzekeringsregeling moet eerst worden overwogen door het ministerie van Sport en Toerisme voordat het door het nieuwe kabinet wordt overwogen.

Het Ministerie van Toerisme en Sport, ondanks toegegeven dat het aantal toeristen in april en mei jaar op jaar is gedaald, vooral de Chinezen, voorspelt nog steeds dat het aantal buitenlandse bezoekers dit jaar de 40 miljoen zal bereiken.

Abonneren
BRONThais visum, Bangkok Post, Thai Office of Insurance Commission
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/