Thaise regering investeert 5 miljard baht in uitbreiding van internetinfrastructuur voor land

Thailand-

Het Thaise Ministerie van Digitale Economie en Samenleving is van plan 5 miljard THB (ongeveer 162.7 miljoen USD) te investeren voor de upgrade en ontwikkeling van de internetinfrastructuur van het land. De regering heeft het contract voor dit project gegund aan staatsbedrijf CAT Telecom, meldt The Phnom Penh Post, daarbij verwijzend naar Atcharin Phatthanaphanchai, permanent secretaris van het ministerie. Het project, ook wel de 'Asean Digital Hub' genoemd, omvat drie fasen, namelijk de uitbreiding van de netwerkcapaciteit aan de grenzen, de capaciteitsupgrade van het landelijke netwerk en het onderzeese kabelsysteem; en de aanleg van een nieuwe internationale onderzeese kabel.

In de eerste fase breidde CAT de internetcapaciteit uit met 2,300 Gbps in grensgebieden die Cambodja, Laos en Myanmar met elkaar verbinden. De investeringen in dit project bereikten THB 2 miljard. CAT investeerde THB 1 miljard in de tweede fase van het project en voert momenteel tests uit op de apparatuur die is geïnstalleerd op 151 communicatiestations in het hele land.

Het bureau heeft ook de capaciteit van zijn bestaande onderzeese kabelnetwerk verhoogd met 770 Gbps, waardoor Thailand wordt verbonden met Singapore, China via Hong Kong en de VS. De verbeterde infrastructuur kan nu 7,512 Gbps internetverkeer voor het hele land aan.

De derde fase omvat de implementatie van een nieuwe onderzeese internetkabel die Thailand verbindt met landen in Azië en de Stille Oceaan, namelijk Singapore, Hong Kong, Japan, Thailand, China, Vietnam, Maleisië, de Filippijnen en Zuid-Korea.

Volgens Sanpachai Huvanandana, president van CAT Telecom, is de exploitant van plan om in juli en augustus investerings- en bouwovereenkomsten met partners te ondertekenen. De nieuwe onderzeese kabel zal in 2022 worden ingezet, voegde de president van CAT Telecom toe.

BRONPhomn Penh Post, telecompaper.com, handelseconomie
De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/