Pattaya CCTV-systeem wordt als een succes beschouwd en wordt in het hele land geïntroduceerd

Pattaya-

Eerder deze week gaf The Pattaya News u op onze social media feeds een voorproefje van Pattaya's 36 miljoen baht CCTV-systeem en commandocentrum. Nog maar een paar jaar geleden werkten de meeste camera's niet en waren ze in verval. In de afgelopen twee jaar heeft de stad echter miljoenen baht geïnvesteerd in het repareren en upgraden van het systeem en het installeren van een commandocentrum.

De stad staat nu vol met honderden camera's, hoewel ambtenaren weigerden commentaar te geven op hoeveel het er precies zijn.

Ambtenaren verklaarden aan de pers dat ze waren geïnstalleerd op de zwaarste voetgangers- en toeristische locaties, evenals op wat zij risicovolle locaties noemden waar misdaad veel voorkomt.

De camera's zijn van hoge kwaliteit en kunnen zelfs inzoomen op kleine details, zoals voertuigregistratienummers, volgens politie-majoor-generaal Woraphong.

Generaal-majoor Woraphong zegt dat de resultaten voor zich spreken.

Van mei 2018 tot mei 2019 verklaarde hij dat er in totaal 1305 strafzaken zijn geweest in Pattaya, waaronder diefstal en aanranding die bij de politie zijn ingediend.

1,120 van die zaken hebben geleid tot een arrestatie en de verdachte is voor de rechter gebracht, verklaarde hij. De overgrote meerderheid die hij verklaarde, werd opgelost door het CCTV-systeem te bekijken en de verdachte met succes te volgen.

Nu, met het succes van het systeem, staat het op het punt te worden gelanceerd in landelijke toeristische bestemmingen. Bovendien zullen er door de hele stad nog meer camera's worden geïnstalleerd, zodat de politie van Pattaya op elk moment in één oogopslag het grootste deel van de stad kan bekijken.

Phuket, Koh Samui, Hua Hin, Rayong, Trat en Chiang Mai zijn volgens generaal-majoor Woraphong de volgende op de lijst om het CCTV-systeem en het commandocentrum van Pattaya te krijgen. Pattaya was de proeftuin voor het systeem, aangezien het volgens majoor Woraphong jaar na jaar een toenemend aantal buitenlandse toeristen heeft.

Originele bron Bangkok Post, fotocredit Pattaya Law Enforcement

 

BRONBangkok Post
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/