Onofficiële schatting zegt dat 70% van de hotels in Pattaya tegen de wet is, handhaving komt eraan

Pattaya-

Er zijn ongeveer tweeduizend hotels, pensions, hostels en andere verschillende soorten plaatsen om te verblijven in Pattaya. Volgens Sophon Cable Television en goed onderbouwde schattingen van andere pers, waaronder The Pattaya News, is meer dan 70% en mogelijk zelfs 90% tegen de wet.

We berichtten de afgelopen weken op onze sociale mediakanalen dat de minister-president artikel 44-bevoegdheden heeft gebruikt om verdere handhaving van de Hotelwet door te voeren.

Dit betekent dat alle hotels binnen 90 dagen, met een deadline van 18 augustus, moeten aangeven dat ze willen blijven opereren.

Invallen in hotels en pensions zijn niet nieuw, zoals iedereen die onze website regelmatig volgt weet, maar de recente handhaving is een teken dat het opnieuw een dringend probleem en een grote zorg is geworden.

De regering stelt dat de belangrijkste reden voor de handhaving de veiligheid van toeristen is, maar ze geven toe dat de druk van de vergunde hotels, voornamelijk grote bedrijven en bedrijven, om zaken te verliezen aan kleine, niet-gelicentieerde appartementen, villa's, pensions en hostels een andere belangrijke reden voor handhaving is .

In Pattaya zijn er honderden en honderden kleine pensions en hostels die waarschijnlijk het belangrijkste doelwit zijn van strengere regelgeving. Vorig jaar was er een reeks repressies en handhaving, zij het op beperkte schaal. Deze aanstaande deadline betekent dat degenen die blijven opereren waarschijnlijk opnieuw voor de rechter zullen verschijnen.

Niet alles is echter kommer en kwel. Hoewel de deadline voor een verklaring om te blijven werken 18 augustus is, is de deadline om aan de meeste veiligheidsnormen te voldoen twee jaar, 18 augustus 2021.

De eisen waaraan hotels en pensions moeten voldoen zijn uitgebreid, waaronder brandblussers op elke verdieping, nooduitgangen, noodverlichting, een gekwalificeerde hotelmanager en personeel, fulltime hotelbeveiliging, brandveiligheidstrainingen en meer. Daarnaast zijn andere vereisten onder meer aangewezen parkeerplaatsen, naleving van bouwvoorschriften, standaard kamerafmetingen en plattegronden, boekhoudnormen en belastingvoorschriften.

Ondertussen verklaren veel exploitanten van kleine bedrijven aan de lokale pers dat ze op geen enkele manier aan al deze voorschriften kunnen voldoen en waarschijnlijk failliet zullen gaan.

De reacties op de sociale media zijn gemengd, sommigen juichen de beslissing toe, vooral degenen die fulltime in appartementencomplexen wonen waarvan ze beweren dat ze constant vol zitten met niet-gelicentieerde gasten die een woning als een hotel behandelen. Sommigen stellen echter dat budgetreizigers gedwongen worden het land uit te gaan en dat plaatsen zoals backpackende hostels en goedkope pensions tot het verleden kunnen behoren.

Inschrijven
BRONSophon-kabel, herschreven door The Pattaya News
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/