Thailands Civil Aviation Authority geeft strikte nieuwe regels vrij over wat er in vliegtuigen mag worden gebracht

De Thaise CAA (Civil Aviation Authority) eist van al haar luchthavens in het land dat ze de veiligheidsvoorschriften strenger handhaven die zouden verbieden dat veel items in vliegtuigen worden meegenomen als handbagage.

Het verbeterde verbod geldt voor voedingsmiddelen, vloeistoffen en cosmetica die nu beperkt zijn tot containers met een inhoud van niet meer dan 100 milliliter (een tiende van een liter). Deze items zijn beperkt en u kunt ze niet meenemen naar een van de passagiersruimten of in een vliegtuig.

Hier zijn enkele van de items op de verboden lijst: Water; drankjes; soep; siroop; jam; stoofpot; saus; 'nam prik' (een populaire Thaise smaakmaker); voedingsmiddelen in saus; crèmes; lotions; cosmetica; olie; parfum; tandpasta; shampoo; douchegel; spuiten; schuim; mascara; lippenstift en lippenbalsem.

De upgrade van verboden lijkt een striktere interpretatie van eerdere regels te zijn dan een uitrol van een uitgebreide lijst met verboden items.

Gebruikers en commentatoren van sociale media maken zich zorgen over het gebrek aan bewegwijzering en informatie over de beperkingen in meerdere talen op de huidige luchthavens in het land. Zij en meerdere nieuwsmediabronnen moedigen de CAA aan om de beperkingen correct te ondertekenen en te identificeren om ervoor te zorgen dat er geen lange veiligheidslijnen zijn met verwarde toeristen en passagiers.

Het verbod ging zaterdag in het weekend in.

De CAA stelt dat de reden voor het verbod is om betere veiligheidsnormen te waarborgen en alle passagiers te beschermen.

Er waren dit weekend enkele meldingen van langere wachtrijen voor de beveiliging op bepaalde luchthavens, omdat er verwarring ontstond over wat wel en niet in vliegtuigen mocht worden meegenomen.

Met wat bronnenmateriaal van Sanook en The Thaiger, onder redactie van The Pattaya News.

 

Abonneren
BRONSanook, Thai
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/