Swedish National gearresteerd in Koh Chang op beschuldiging van Bitcoin Scam . van meerdere miljoenen dollars

Koh Chang-

De politie in Thailand heeft een Zweedse man gearresteerd die wordt gezocht in verband met een miljoenenfraude.

Roger Nils-Jonas Karlsson, 45, werd op 18 juni gearresteerd op een adres op Koh Chang, waar hij al acht jaar met zijn Thaise vrouw woont.

Politieagenten namen een aantal elektronische apparaten in beslag die zouden zijn gebruikt voor frauduleuze activiteiten.

De Thaise politie handelde op informatie van de autoriteiten in de Verenigde Staten via Interpol, die zeggen dat Karlsson meer dan 3,500 slachtoffers heeft opgelicht voor meer dan $ 11 miljoen. Er was een Interpol Red-waarschuwing afgegeven voor Karlsson.

Manager Online meldde dat Karlsson de agenten vertelde dat hij een legitieme website voor cryptocurrency-investeringen had opgezet, maar werd gedwongen de site te sluiten toen zijn bedrijf enorme verliezen begon te lijden.

Volgens documenten die zijn vrijgegeven door het Amerikaanse ministerie van Justitie, gebruikte Karlsson echter websites om valse verklaringen aan slachtoffers door te geven in een plan om potentiële investeerders op te lichten.

Eén website, www.easternmetalsecurities.com, was naar verluidt geregistreerd op naam van een fictief persoon en adverteerde met aandelen in een product dat een "Pre Funded Reversed Pension Plan" (PFRPP) wordt genoemd.

Karlsson zou de website hebben gebruikt om potentiële investeerders uit te nodigen om aandelen van het plan te kopen voor $ 98 per aandeel in ruil voor een uiteindelijke uitbetaling van 1.15 kilogram goud per aandeel, hoewel op 2 januari 2019 1.15 kilogram goud meer waard was dan $ 45,000.

Karlsson zou investeerders ook hebben geadviseerd dat, in het onwaarschijnlijke geval dat de gouduitbetaling niet zou plaatsvinden, hij hen 97% van het geïnvesteerde bedrag garandeerde. Volgens de klacht heeft de regering geen bewijs gevonden van rekeningen van Karlsson die hem in staat zouden stellen de investeerders af te betalen.

In plaats daarvan, zo wordt beweerd, zijn de door de slachtoffers verstrekte fondsen overgemaakt naar de persoonlijke bankrekeningen van Karlsson en lijken ze nu vast te zitten in onroerend goed in Thailand.

Karlsson droeg zijn slachtoffers ook op om investeringen te doen met behulp van virtuele valuta, zoals Bitcoin. Hij zou niet minder dan 3,575 slachtoffers voor meer dan $ 11 miljoen hebben opgelicht.

Karlsson zal nu worden uitgeleverd aan de VS, waar hij tot 40 jaar gevangenisstraf en boetes van meer dan $ 750,000 kan krijgen.

De volledige tekst van de klacht van de Amerikaanse regering is hier te vinden:

https://www.justice.gov/opa/press-release/file/1175506/download?fbclid=IwAR0MB_lfkrZVupJy4–hmESPuP3TSpSpU-27CqdWmpgT-Us4XgUDOOfkFF8

Inschrijven
BRONManager online, Justice.gov
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/