Nieuwe Thaise rookwetten komen op 20 augustus, maken roken in je eigen huis tegen de wet als het familieleden schaadt

Thailand-

Oorspronkelijk gepubliceerd in de Royal Gazette op 22 mei 2019, zullen op 20 augustus 2019 nieuwe antirookwetten van kracht worden in het hele Thailand, waardoor het in wezen huiselijk geweld wordt als je in je eigen huis rookt en gezondheidsproblemen veroorzaakt voor andere familieleden. leden of bewoners.

Klachten over rokers kunnen worden ingediend bij Gezins- en beschermingscentra die in alle grote provincies van het land aanwezig zijn. Volgens de directeur-generaal van de afdeling Vrouwen- en Gezinszaken in Thailand zal de zaak dan worden overgedragen aan de rechtbank.

Het doel van de nieuwe wet is volgens de directeur-generaal om de negatieve effecten van roken voor gezinsleden, met name jonge kinderen, te verminderen.

Critici die berichten op verschillende sociale-mediaportalen plaatsen, zijn van mening dat de wet onmogelijk te handhaven zal zijn en voor meerdere problemen vatbaar zal zijn.

Er werd niet duidelijk geantwoord of de wet van toepassing zou zijn op buitenlanders, maar de eerste herziening van de wet lijkt aan te tonen dat dit het geval is.

Dit komt nadat het afgelopen jaar verschillende rookwetten zijn ingevoerd, waaronder een rookverbod op zes grote luchthavens en een rookverbod binnen vijf meter van openbare plaatsen, waaronder bars, hotels en restaurants. Ook is roken op stranden al meer dan een jaar verboden.

Critici van de eerder aangenomen wetten zeggen dat de handhaving van deze wetten, met name de vijf meter wet, erg laag is geweest en geloven dat hetzelfde probleem zal gebeuren met roken thuis. Sommige critici zetten ook vraagtekens bij de privacy van het doen wat ze wilden in hun huis.

Bronmateriaal: Royal Gazette en Thai Visa, herschreven en bewerkt door onze medewerkers.

BRONThais visum, Royal Gazette
De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/