Eilanden in de buurt van Pattaya, waaronder Koh Larn, worden beschouwd als beschermde milieugebieden die toeristische activiteiten zouden beperken.

Pattaya-

Duikers, zeewandelaars, toeristen- en restaurantboten kunnen te maken krijgen met nieuwe beperkingen als de overheid maatregelen neemt om de Nabije Eilanden van Pattaya te beschermen.

De vice-gouverneur van Chonburi, Wisit Pungpetch, zat op 13 juni een vergadering voor over een ontwerpaankondiging van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu waarin Koh Larn, Koh Sak en Koh Krok zouden worden aangewezen als beschermde milieugebieden.

De meest recente versie is de derde die in de afgelopen negen jaar is uitgebracht en geen ervan is uitgevoerd.

Wisit legde de inhoud van de conceptaankondiging uit en de genoemde vergaderingen en openbare hoorzittingen zullen uiteindelijk worden gepland.

De gevolgen zullen "zeewandelaars" zijn die via de oppervlakte aangevoerde lucht gebruiken om op de zeebodem te lopen - en veel te vaak op de top van koraalriffen - duikers, toeristenboten en restaurantboten.

Er wordt ook gesproken over het beperken van het aantal dagelijkse toeristen naar Koh Larn, maar de eigenaren van Koh Larn-bedrijven hebben het stadhuis laten weten dat ze deze oplossing niet steunen.

 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/