Italiaanse oplichter die zich voordoet als George Clooney gearresteerd met zijn vrouw in Pattaya

Pattaya-

Een gezochte Italiaanse man die ervan wordt beschuldigd zich voor te doen als Hollywood-filmster George Clooney om online kleding te verkopen, is gearresteerd in Pattaya.

Francesco Galdelli, 58, en zijn vrouw Vanja Goffi, 45 – door de Italiaanse media de “Italiaanse Bonnie en Clyde” genoemd, werden op zaterdag 15 juni 2019 gearresteerd in een luxe villa in Bang Lamung.

Het paar ontvluchtte Italië in 2012 nadat ze waren veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf wegens fraude.

Een van hun zwendelpraktijken was volgens de politie de online verkoop van nep Rolex-horloges. In plaats van de luxe horloges te sturen, stuurde het paar vaak dozen met zout naar nietsvermoedende klanten.

"Tijdens het verhoor bekende Francesco dat hij beweerde George Clooney te zijn en een kledingzaak had geopend om mensen te misleiden om geld te sturen", aldus een verklaring van de Thaise Crime Suppression Division.

De arrestaties kwamen nadat de autoriteiten in Italië contact hadden opgenomen met de Thaise Crime Suppression Division, die het paar in de gaten hield.

Het echtpaar was eerder ook aangeklaagd door George Clooney zelf, die in 2010 een rechtbank in Milaan vertelde dat ze zijn naam op frauduleuze wijze hadden gebruikt om een ​​nep kledingmerk genaamd "GC Exclusive by George Clooney" te promoten.

Na in 2014 naar Pattaya te zijn verhuisd, had het paar zich gevestigd als bekende en oprechte leden van de expatgemeenschap. Van de heer Galdelli was bekend dat hij regelmatig geld doneerde aan lokale liefdadigheidsinstellingen voor kinderen.

In 2014 werd de heer Galdelli gearresteerd in het Dusit Thani hotel in Pattaya, maar hij kon onderduiken nadat hij naar verluidt een bewaker van 20,00 baht had betaald.

Het paar wordt nu vastgehouden door de politie in Pattaya voordat ze worden uitgeleverd aan Italië.

 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/