Stadsbestuur bespreekt monorailsysteem om Pattaya verder te ontwikkelen als toeristische bestemming van wereldklasse

Pattaya-

Op 11 juni 2019 kwamen stadsfunctionarissen vroeg in de middag bijeen in het stadhuis om plannen te bespreken voor een lightrail- of monorail/tramproject voor Pattaya.

Vice-burgemeester Ronnakit Ekkasing verklaarde tegenover het Pattaya-nieuws en andere verzamelde pers dat het huidige plan is om een ​​geavanceerd transportsysteem te hebben om tegemoet te komen aan de hogesnelheidstrein die gepland is voor de komende route van de luchthavens van Bangkok naar Pattaya.

De heer Ekkasing verklaarde dat dit de vervuiling en de verkeersproblemen waarmee de stad momenteel worstelt, zou verminderen.

Hij verklaarde dat twee afzonderlijke bedrijven momenteel plannen ontwikkelen en voorstellen indienen die naar verwachting begin volgende maand, juli 2019, zullen zijn afgerond.

Op vraag van The Pattaya News noemde hij de specifieke bedrijven niet.

De heer Ekkasing verklaarde echter dat het budget voor dit project wel 70 miljard baht zou kunnen bedragen.

De heer Ekkasing en stadsfunctionarissen toonden ook verschillende foto's en conceptillustraties, zoals hierboven te zien, die laten zien hoe dit er voor de stad uit zou kunnen zien.

Thaise gebruikers van sociale media waren overwegend negatief over het idee en zeiden dat er nog andere, urgentere zaken moesten worden opgelost, zoals de problemen op het gebied van afvalbeheer en waterbeheer waar de stad momenteel mee worstelt, voordat een dergelijk ambitieus project kan worden ondernomen.

Krediet: Bank Konba/The Pattaya News

Abonneren
VIABank Konba, Het Pattaya-nieuws
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/